1Password

Apple, 123.000 çalışanının kullanması için 1Password’u satın alabilir

Gelecek vaat eden şirketleri satın almasıyla tanınan Apple, iddialara göre bu sefer gözünü 1Password‘a dikti.


Apple CEO’su Tim Cook, bir röportajda her sene ortalama 15-20 başarılı şirketi satın aldıklarını ve bunları kendi amaçları doğrultusunda kullandıklarından bahsetmişti. Şirketin bu gibi anlaşmalara sıcak baktığı, neredeyse her ay bir anlaşmaya imza atmasına rağmen bunların çoğunun gündeme taşınmasına engel olduğu biliniyor. Ancak bazı kaynaklar, Apple’ın bu sene yapacağı en büyük anlaşmasının gerçekleşmek üzere olduğunu ileri  sürdü.

1Password

İddialara göre Apple’ın yeni hedefi 1Password. Popüler şifre yönetim uygulaması, Apple çalışanlarına daha güvenli bir şifre yönetimi sunabilmek adına şirket tarafından satın alınabilir. Paylaşılan bilgilere göre ilk hafta 100 Apple çalışanı uygulamayı kullanacak ve bir anlamda test edecek. Testin tamamlanmasından birkaç ay sonra ise uygulamayı kullanan çalışan sayısı 123.000’i aşacak. Hatta iki şirket arasında bir anlaşmanın imzalandığı ve Apple çalışanlarının ailesindeki beş kişinin de uygulama lisansından yararlanabileceği bilgisi paylaşıldı.

1Password, satın almayla alakalı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti ancak iddiadaki gibi testlerin gerçekleştirildiği düşünülürse, şirketin bu yönde açıklamalar yapması gayet doğal.

Kaynak