YouTube’dan Tepki Çeken Uygulama: Ücretsiz Müzik Dinleyenler Daha Fazla Reklam Görecekler

Birçok kişinin müzik dinlediği platformlardan biri olan YouTube, adldığı yeni karar ile kullanıcılarının tepkisini aldı. Artık YouTube üzerinden ücretsiz müzik dinleyen kullanıcılara daha fazla reklam gösterilecek.

YouTube’un müzik sorumlusu Lyor Cohen, katıldığı South by Southwest etkinliğinde; Youtube platformunu ücretsiz müzik servisi olarak kullananlara çok sık reklam göstermek istediklerini söyledi.

Cohen: “Stairway to Heaven dinledikten hemen sonra karşınıza çıkacak olan bir dizi reklamdan dolayı mutlu olmayacaksınız” dedi.

Cohen açıklamasında YouTube’u Spotify ve Apple Music ilke rekabet edebilir bir servis olarak konumlamak istediklerini ve bu nedenle kısa bir süre önce bir takım özel ayrıcalıklar ile sunulan YouTube Music platformunu kullanıma açtıklarını belirtti. YouTube Music platformunun ise şu an için istedikleri seviye de olmadığını belirten Cohen açıklamasında, YouTube üzerinden ücretsiz olarak müzik dinleyenlerin bundan sonra daha fazla reklam ile karşılaşacaklarını belirtti.

YouTube’un uygulayacağı bu yeni politikanın, rakipleri olan Spotify ve Apple Music karşısında başarılı olup olmayacağını zamanla birlikte göreceğiz.