youtube

YouTube’a Tepkiler Çığ Gibi Büyüyor!

YouTube’a dünyanın dört bir yanından tepkiler büyüyor. Dünyanın en büyük video platformunun arama önerileri pedofili içeren videoları öneriyor!

YouTube’un arama kısmına “How to have” yazan kullanıcılar şok oldu. Söz konusu ifadeleri yazınca otomatik tamamlama veya öneri videoları listesinde pedofili içerikler listelenince ortalık karıştı. Bunu fark eden binlerce kullanıcı tarafından tepki alan YouTube’a en büyük tepki büyük firmalardan geldi. Dünya çapında büyük firmalar skandal sonrası YouTube’la olan reklam anlaşmalarını askıya aldı. Bu firmaların arasında Adidas’ta bulunuyor.

Bilindiği üzere Google ve YouTube gibi platformlarda arama kısmına herhangi bir ifade yazılması halinde ifadeleri otomatik olarak tanımlamak üzere liste öneriyor. Bu listeler genellikle yazılan ifadelere en yakın sonuçları içeriyor.

BuzzFeed News tarafından yayımlanan haberde arama geçmişlerini hesaba katmadan YouTube üzerinde arama yapıldı. Birden fazla tarayıcı ve cihazda yapılan aramalar sonrası çıkan sonuçlar insanları şoke etti. “How to have” ifadesi girildiğinde genel olarak benzer sonuçlar alan insanlar ekran görüntüleri alarak kamuoyu oluşturdu.

İşte O İğrenç Arama Sonuçları:

YouTube’a dünyanın dört bir yanından tepkiler büyüyor. Dünyanın en büyük video platformunun arama önerileri pedofili içeren videoları öneriyor! YouTube’un arama kısmına “How to have” yazan kullanıcılar şok oldu. Söz konusu ifadeleri yazınca otomatik tamamlama veya öneri videoları listesinde pedofili içerikler listelenince ortalık karıştı. Bunu fark eden binlerce kullanıcı tarafından tepki alan YouTube’a en büyük tepki büyük firmalardan geldi. Dünya çapında büyük firmalar skandal sonrası YouTube’la olan reklam anlaşmalarını askıya aldı.  Bilindiği üzere Google ve YouTube gibi platformlarda arama kısmına herhangi bir ifade yazılması halinde ifadeleri otomatik olarak tanımlamak üzere liste öneriyor. Bu listeler genellikle yazılan ifadelere en yakın sonuçları içeriyor. BuzzFeed News tarafından yayımlanan haberde arama geçmişlerini hesaba katmadan YouTube üzerinde arama yapıldı. Birden fazla tarayıcı ve cihazda yapılan aramalar sonrası çıkan sonuçlar insanları şoke etti. “How to have” ifadesi girildiğinde genel olarak benzer sonuçlar alan insanlar ekran görüntüleri alarak kamuoyu oluşturdu.  İşte O İğrenç Arama Sonuçları:  YouTube Duruma El Atmak Zorunda Kaldı! YouTube firmasının sözcülerinden bir tanesi konu ile alakalı BuzzFeed News’e açıklamalarda bulunda. Arama sonuçlarının soruşturma altına alındığını belirtti. Yaptığı açıklamalarda, “Bu sabah erken saatlerde çalışanlarımıza bu iğrenç otomatik tamamlama sonuçlarını ilettik ve bir an önce kaldırmak için adımlar attık. Bu sorunun arkasında tam olarak ne olduğu belirlemek amacıyla soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullandı.

YouTube Duruma El Atmak Zorunda Kaldı!

YouTube firmasının sözcülerinden bir tanesi konu ile alakalı BuzzFeed News’e açıklamalarda bulunda. Arama sonuçlarının soruşturma altına alındığını belirtti. Yaptığı açıklamalarda, “Bu sabah erken saatlerde çalışanlarımıza bu iğrenç otomatik tamamlama sonuçlarını ilettik ve bir an önce kaldırmak için adımlar attık. Bu sorunun arkasında tam olarak ne olduğu belirlemek amacıyla soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullandı.