Youtube
Youtube

YouTube hacklendi, en çok izlenen videolar silindi!

YouTube’un hacklenmesiyle birlikte video paylaşım platformundaki en çok izlenen videolar silindi veya değiştirildi. Silinen ya da değiştirilen videolar arasında birkaç ay önce izlenme rekorları kıran “Despacito” isimli şarkının klibi de yer alıyor.

YouTube son zamanların en büyük hack saldırısını yaşadı. Video paylaşım platformunda açık bulan hackerlar, bu açığı kullanarak en çok izlenen videolardan birçoğunu platformdan kaldırdı veya değiştirdi. Luis Fonsi ve Daddy Yankee’ye ait  “Despacito” isimli şarkı da silinen veya değiştirilen videolar arasında bulunuyordu. Platformun en çok izlenen videosu olan ve yüklendiğinden beri paylaşım rekorları kılan Despacito’nun yanı sıra Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry, Chris Brown ve Taylor Swift gibi popüler şarkıcıların da parçaları hack saldırısından etkilendi.

YouTube

Youtube mu hacklendi, Vevo mu?

Silinen parçaların hepsi Vevo’nun hesabı üzerinden paylaşılmıştı, bundan ötürü hack saldırısının tüm platform yerine yalnızca bu hesabı hedeflemiş olabileceği yönünde söylentiler var. Ancak Vevo hesabında silinmeyen ve değiştirilmeyen parçaların yer aldığı da biliniyor.

Video paylaşım platformu veya Google henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı ancak bazı şarkıların yeniden yüklenmeye başladığı biliniyor. Bazı videolar da platformdan kaldırılmamış, yalnızca bazı değişiklikler yapılmış. Örneğin Despacito’nun thumbnail görseli şuydu:

YouTube