Yerli otomobil

Yerli otomobil ile ilgili şaka gibi açıklama: Emsallerinden yüzde 5 daha ucuz olacak

Bakan Faruk Özlü, yerli otomobilin emsallerine kıyasla yüzde 5 ucuz olacağını duyurdu. Bu açıklama sosyal medyada büyük tepki çekti.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, son dönemlerde gündemde geniş yer tutan yerli otomobil ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Üretecekleri modellerin orta ve üst sınıfa hitap edeceğini belirten Özlü, B ve C segmentine dahil olması planlanan yerli otomobilin emsallerinden yüzde 5 daha ucuz olacağını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı projenin detaylarının şekillenmeye başladığını da belirtti. Projeye 3.2 milyar euro yatırım yapılacağını, bu yatırımla 200 bin araç üretme kapasitesine sahip bir tesisin kurulacağını söyledi. Özlü, şimdilik 5 farklı model üretmeyi düşündüklerini ve önceden de belirtildiği gibi tüm modellerin elektrikli olacağını da dile getirdi.

Yerli otomobil

Yerli otomobilin fiyatına tepki büyük

Otomobil satın almak isteyen vatandaşı yüksek vergi yükünden kurtarmak amacıyla yerli otomobil üretme kararı alınmasının ardından, ülkemizde üretilecek otomobillerin yabancı markaların araçlarına kıyasla yalnızca yüzde 5 ucuz olacağının açıklanması sosyal medyada büyük tepki topladı. Bakan Özlü’nün bu açıklamasına “Yüzde 5 nedir ki? ÖTV indirimi yapılması gerekiyor!” ve “Yüzde 5 indirim için geçmişi olmayan markadan almaktansa güvenilir markadan alırım.” şeklinde yorumlar geldi.

Kaynak