407365 apple pencil 1

Yeni patent, iPhone’un Apple Pencil desteğine kavuşacağını ortaya koydu

Apple’ın yeni patenti, iPhone’un Apple  Pencil ile birlikte kullanılabileceğini ortaya koydu. Patent, Pencil’ın akıllı telefonda daha verimli kullanılmasını sağlayacak yeni bir teknolojiden bahsediyor.

U.S. Patent & Trademark Office, Apple’ın iPhone modellerine Apple Pencil desteği eklemeye hazırlandığını gösteren yeni bir patenti paylaştı. Patentte cihazın dokunmatik ekran üzerindeki konumunun kesin olarak belirlenmesinde kullanılabilecek, enerji açısından daha verimli bir yöntemden bahsediliyor. Patent içeriğine göre iPhone ilk olarak Pencil’ın tahmini konumunu belirleyecek, ardından o bölgede bulunan sensörleri aktifleştirerek cihazın kesin konumunu öğrenecek. Yalnızca tahmini konumda yer alan sensörlerin aktifleştirilmesinden ötürü akıllı telefonun bu işlem için harcadığı enerji miktarı da büyük oranda azaltılmış olacak.

pencil iphone

Patentte yer alan görseller arasında “mobil cihaz” olarak anılan iPhone’un yanı sıra, “dokunmatik ekranlı cihazlar” olarak isimlendirilen tabletlerin de yer aldığı görülüyor. Yani enerji tasarrufu sağlayacak bu yöntemin Apple Pencil desteğine sahip olan diğer cihazlarda da kullanılma ihtimali mevcut.

iPhone’a Apple Pencil desteği ne zaman geliyor?

iPhone’un ne zaman Pencil desteğine kavuşacağını net olarak söyleyemeyiz ancak paylaşılan bazı raporlar 2019 senesinde satışa sunulacak olan iPhone modelinin Pencil ile birlikte kullanılabileceğini öne sürüyor. Hatta bu raporlardan birisinde iPhone’un Apple Pencil ile satışa sunulacağından da bahsediliyor. Apple’ın böyle bir karar alması pek mümkün görünmüyor, ancak Pencil’ın akıllı telefonun satışları açısından son derece faydalı olacağı tahmin ediliyor.