Yeni Android güncellemesi

Yeni Android güncellemesi paylaşıldı

Yeni Android güncellemesi teknoloji devi Google firması tarafından duyuruldu. Yapılan duyuruya göre güncelleme kullanıcılara yarayacak.

Google, zaman zaman yeni güncellemeler ile uygulamalarını geliştirmeye devam ediyor. Android işletim sistemi, Google Haritalar, Google play gibi pek çok alanda güncelleme yapan firma, kullanıcıların işine yarar özellikleri ön plana çıkarıyor. Ortaya çıkan yeni güncellemeler kullanıcılar için oldukça faydalı görünüyor.

Yeni Android güncellemesi duyuruldu

Google’ın geliştirme yaptığı güncellemeler arasında Gboard güncellemesi yer alıyor. Gboard, Google’ın klavye uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. İçerdiği pek çok özelliği ile kullanıcı dostu olan bu uygulama, faydalı özellikler de içeriyor. Yeni güncelleme ile birlikte uygulama 14.000’ün üzerinde emoji desteğine kavuşacak.

Google’a eklenecek olan bir diğer özellik sesli kitap okuma özelliği olacak. Bilindiği üzere Google Play’de yer alan her kitap sesli okumayı desteklemiyordu. Yeni özellik sayesinde yakında her kitap sesli bir şekilde okunabilir hale gelecek.

Google, otomobil sahiplerini de düşünüyor. Android Auto, artık 36 ülke ile birlikte Türkiye’de de kullanıma açıldı. Bu uygulamanın amacı, Android cihaz ile otomobil arasında bir bağlantı görevi sağlamak. Bu sayede Android cihazdaki işlemler otomobil ekranı üzerinden yapılabilecek. Günümüz yeni nesil otomobillerin bazıları Google Android Auto özelliğini destekliyor.

Yeni Android güncellemesi

Google, Nearby Share özelliği ile de kullanıcılara faydalı bir güncelleme sunacak. Bilindiği üzere bu uygulama ile yakın cihazlar arasından veri paylaşımı mümkün oluyor. Yeni güncelleme ile birlikte uygulama paylaşımı için aynı ağda bulunmaya gerek olmayacak.

Google, Voice Access özelliği ile de sesli komut uygulamasında bazı geliştirmeler yapıyor. Bu sistem, kullanıcıların kolay bir şekilde uygulama kullanması için geliştirilmekte. Yeni güncelleme ile birlikte uygulamanın kullanımı daha da kolay olacak.

Google Haritalar uygulamasına da yeni bir özellik katılıyor. Bilindiği üzere Google Haritalar’da arama yapıldığında o arama ile ilgili rota oluşturulabiliyor. Bir bölgeye sık sık giden kullanıcı, sürekli arama yapmak zorunda kalıyor. Yeni özellik sayesinde Google, sürekli gidilen bir yer için öneri ile otomatik rota oluşturacak.