windows 10 kullananlara onemli guvenlik uyarisi 1487320270 1

Windows 10 Kullanıcılarına Ciddi Uyarı!

Windows 10 kullanıcıları güncelleştirmeleri kapatıp Anniversary Update’ kaçırdıysa eğer, güvenliğiniz için hızlı davranmanız gerekiyor.

 
Microsoft, Windows 10’un ilk sürümüne Mayıs ayı içerisinde desteğini bitireceğini belirtmişti. Bundan anlaşılan ise Anniversary Update’ kaçırdıysanız, Windpws 10’u güvenli bir şekide kullanmanız için çok az bir zamanınız kaldı.

 
Daha önceden güvenlik desteğinin kesilmesinin tarihi ise Mart ayıydı. Ancak Microsoft’tan nathan Mercer, bu tarihin Mayıs ayına ertelenmesi gerektiğini şu şekilde açıkladı: “Windows 10, sürüm 1607’nin 26 Ocak’ta VLSC’ye gelmesi ile birlikte Windows 10, sürüm 1507’ye olan destek kesilmeye başlayacak. Bu demek oluyor ki Mayıs 2017’den sonra sürüm 1507, güncel olarak desteklenen sürümler arasından çıkarılacak.”

 
1057, işletim sisteminin Temmuz ayında yayınlanmış olan ilk sürümüne verilen bir isimdir. 1607 ismi ise Ağustos ayında yayınlanmış olan Anniversary Update’nin ismidir. Bu bakımdan 1607 işletim sisteminin en son sürümü günümüze kadar bir çok yamayla desteklendi.

 
Sonuca bakıldığında ise Mayıs ayında Windows 10’un ilk sürümü hiç bir şekilde desteklenmeyecek ve güncelleme almayacak. Böylece Anniversary Update’e geçiş yapmak isteyenlerin henüz daha fırsatı olduğunu belirtelim. Bu işlemi gerçekleştirmek isteyenlerin buraya tıklaması ve destek alabileceğini belirtelim.

 

Sizlere bu desteği almanızı tavsiye ediyoruz. Olur da durumunuz uygunsa eğer ilk sürümü kullanmak yerine son sürümü kullanmanız daha iyi olacaktır. Windows 10 son sürümü oldukça stabil çalışmakta olduğu bir gerçek. Daha eski sürümleri kullanan kullanıcıların ise artık güncel sürüme geçiş yapmasını tavsiye ediyoruz.