facebook ab ceza 1

WhatsApp yüzünden Facebook ceza ödeyecek

Hatırlayacağınız üzere 2014 yılında 19 Milyar Dolar’a Whatsapp’ı Facebook satın almıştı. Açıklamaya göre anlaşmada da Facebook yanlış bilgi verdiği için ceza ödeyeceği ifade ediliyor. 

Günümüzde bir çok kişinin kullandığı, dünya’nın en büyük mesajlaşma platformu olan Whatsapp’ı satın alan Facebook, anlaşmanın 3 yılında; anlaşma esnasında verdiği hatalı bilgilerden dolayı ceza’ya çaptırıldı.

Sosyal medya’nın satınaldığı WhatsApp ile  kullanıcılarının verilerine ulaşabilmesinin de yolunu bulmuş durumda. Bu sayede kullanıcıların sosyal medya hesapları ile WhatsApp hesapları arasında bağlantı kurarak kullanıcıları tam olarak tanıması sağlanıyor. Ancak 2014 yılında yapılan anlaşma’da Facebook böyle bir kullanımın gerçekleşmeyeceği konusunda bilgi vermesine rağmen, anlaşma kurallarına uymadığı ortaya çıkıyor. Bu durum ise Facebook’a pahalıya patladığını söyleyebiliriz. Avrupa Komisyonu tarafından, WhatsApp anlaşmasında Facebook’un doğru bilgi vermemesi nedeni ile şirkete 110 milyon dolar ceza keserken aynı zamanda temyiz kararı da reddedildi. Sonuç olarak Facebook’un her türlü bu tutarı ödemesi zorunlu bir hal aldı.