Whatsapp Web Kullanma 1

Whatsapp Web: Masaüstü İçin Güçlü Püf Noktaları

WhatsApp Web, Messenger’ı PC’nizde de kullanmanızı sağlar. Masaüstü uygulaması bazen çok daha rahat ve bu nedenle birçok kullanıcı için vazgeçilmezdir. PC’deki WhatsApp kontrolü elbette akıllı telefon uygulamasından biraz farklıdır. Aşağıdaki ipuçları ve püf noktaları işlemlerinizi kolaylaştırır.

WhatsApp akıllı telefonda sadece mevcut değildir, birkaç yıldır geliştiriciler uygulamayı bir masaüstü varyantı olarak sunmaktadır. Her ne kadar bu mobil versiyondaki kadar çok fonksiyona sahip olmasa da; klasik bir klavyede yazmak, küçük bir akıllı telefon ekranından çok daha rahat olabilir. Ek olarak, WhatsApp’ın masaüstü sürümü, akıllı telefon uygulamasının sağlayamadığından daha fazla ek avantaj sunuyor. Size WhatsApp Web’in pratik işlevini tanıtacağız.

WhatsApp Web

Whatsapp Web: Faydalı Klavye Kısayolları

Seçilen bir metni kopyalamak için Ctrl + C gibi bilinen kısayollara ek olarak, üzerinde çalışabileceğiniz WhatsApp’a özgü bazı kısayollar da vardır.

Böylece Ctrl + Shift + M tuş birleşimiyle bir görüşmeyi sessize alabilirsiniz. Bu, bu sohbete yeni bir mesaj gönderildiğinde daha fazla bildirim almayacağınız anlamına gelir. Diğer faydalı kısayollar;

  • Ctrl + N (yeni bir sohbet başlat)
  • Ctrl + Shift +] (sonraki sohbete geç)
  • Ctrl + Shift + [(Önceki sohbete geç)
  • Ctrl + Shift + U (Sohbeti okunmadı olarak işaretle)
  • Ctrl + Shift + N (yeni sohbete başla)

Sürükle Ve Bırak İle Basit Veri Yükleme

Resim ve videoların gönderilmesi elbette WhatsApp Masaüstü’nde de bulunabilecek bir diğer önemli özelliktir. Ancak, tek tek menülere tıklamak gereksizdir. Çünkü, WhatsApp Desktop, sürükle ve bırak özelliğini destekliyor. Komik bir resmi veya videoyu paylaşmak için, dosyayı yüklemek için dosyayı açılan sohbet penceresine sürüklemeniz yeterlidir.