WhatsApp fotoğrafından ‘parmak izi’ tanımlandı, uyuşturucu satıcısı yakalandı

İngiltere’de teknolojinin ne kadar ilerlediğini gösteren ve hayretler içerisinde bırakan bir olay yaşandı. Bölgedeki uyuşturucu satıcısını arayan polis ekipleri, WhatsApp üzerinden gönderilen fotoğrafı inceleyerek kişinin parmak izini doğru şekilde tanımlamayı başardı.

İngiliz polisi bir şüphelinin WhatsApp konuşmaları üzerinden 11 uyuşturucu satıcısını yakalamayı başardı. Ekipler ilk olarak, bir satıcının mesajlaşma uygulaması üzerinden paylaştığı “Bunları satıyorum, almak isteyen?” başlıklı fotoğrafı inceleyerek kişinin parmak izini tanımlamış. Ancak tanımlanan parmak izi kimlik tanımlama sisteminde bulunamamış, fakat şüphelenilen kişilerden parmak izi toplanması ve karşılaştırılmasıyla gerçek suçlu ortaya çıkmış ve onun üzerinden de diğer satıcılar yakalanmış. İşte parmak izini ortaya çıkaran o fotoğraf:

Satıcıların yakalanmasıyla basından övgüler alan polis ekipleri, parmak izini suçluların bulunmasının çok eski bir yöntem olduğunu ancak işe yaradığı sürece kullanılabileceğinden bahsetti. Ekipte yer alan polis memuru Dave Thomas, suçluların gelişen teknolojiye başvurarak yasa dışı işleri gizli şekillerde yapabildiğini ve kendilerinin buna ayak uydurması gerektiğini dile getirdi.