Uber’in sürücüsüz otomobilleri, büyük bir değişiklikle yeniden yollara dönüyor

Bir yayanın yaşamını yitirmesiyle sürücüsüz otomobil testlerini durdurduğunu açıklayan Uber, araçlarını yeniden yollara döndürüyor.


Dikkatsiz bir yayanın yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan kazanın ardından sürücüsüz otomobil testlerini durdurduğunu açıklayan Uber, otomobillerinin yeniden yollara çıkmaya hazır olduğunu duyurdu. Kazanın ardından, güvenlik amacıyla otomobilde bulunan sürücüden ötürü bazı kesimlerden tepki gören şirket, araçlarının yollara dönmesiyle birlikte sürücülerini de daha iyi takip edeceğini duyurdu.

Şirket, otomobillerdeki sürücülerin yola dikkat ettiğinden emin olmak amacıyla araçlarına kamera sistemi yerleştirdi. Bu sistem hem sürücünün her an yola baktığından emin olmak amacıyla kontroller yapacak, hem de sürücünün dikkatinin dağılması anında sesli uyarılarda bulunacak.

Uber sürücüsüz otomobil

Uber, acil fren sistemini yeniden etkinleştiriyor

Volvo tarafından üretilen ve şirket tarafından kullanılan otomobillerde acil fren sistemi yer alıyor, ancak testlerde daha iyi bir sürüş deneyimi elde edilmesi için bu sistem devre dışı bırakılmıştı. Eğer sistem devre dışı bırakılmasaydı, çarpışmadan 6 saniye önce yayayı fark eden sürücüsüz otomobil frenleri etkinleştirebilir ve kazanın yaşanmamasını sağlayabilirdi.

Uber, başka bir kazanın yaşanmaması adına elinden geleni yapıyormuş gibi görünüyor. Bu çabaların nasıl sonuçlanacağını zaman içerisinde göreceğiz.

Kaynak