Uber sürücüleri fazladan ücret almak için arabaya ‘kusuyor’

ABD’li Uber sürücüleri, yolcularından daha fazla para alabilmek adına kendi araçlarına kusuyor ve ek ücret talep ediyor.


Taksi ve taksiciler için iyi bir alternatif olmasına rağmen Uber‘in de kendi sorunları mevcut. Bu sorunlar arasına son olarak “sahte kusma” da eklendi.

ABD’li haber kaynakları tarafından paylaşılan bilgilere göre ülkedeki bazı sürücüler, yolcular otomobile kusmuş gibi göstermek ve ek ücret almak için kendi otomobillerine kusuyor. Sürücüler, şirketin kullanım sözleşmesinde bulunan ve yolcunun aracı kirletecek bir davranışta bulunması durumunda 80 ile 150 dolar ödeyebileceğini belirten maddeyi bu şekilde kendi çıkarı için kullanmaya çalışıyor. Olayın yaşandığına dair fotoğraflar çeken ve şirkete gönderen sürücüler, yolculardan yüksek miktarda ücret alınmasına neden oluyor. Şirket, fazladan ücret alındığını ve aracın kirletildiğini belirten bir bildirimle yolculara haber veriyor ve çekilen fotoğrafları da paylaşıyor.

Uber

Bu sistemin sürücüyü korumak adına oluşturulduğu ve gerekli olduğu söylenebilir, ancak kötü amaçlarla kullanılması yolcuların da başına iş açabiliyor. Birçok yolcu, otomobili kirlettiği için hesabından fazladan ücret tahsil edildiğine ilişkin bildirimi görmesinin ardından şirketle iletişime geçiyor ve böyle bir olayın gerçekleşmediğine dair şirketi inandırmaya çalışıyor. Bu kişilerden birisi de William Kennedy. Kennedy, bir gece içerisinde kendisinden iki kere temizle ücretinin alındığını ve otomobili kirletecek hiçbir şey yapmadığına şirketi inandırmak zorunda kaldığını paylaştı. Aynı sorunla uğraşan bir diğer talihsiz Uber yolcusu ise iptal ettiği yolculuk için 162 dolar ödemiş. Bu miktarın 16 dolarını hiç binmediği otomobil ile yaptığı yolculuk için, 6 dolarını yolculuğu iptal ettiği için ve 150 dolarını otomobili kirlettiği için ödemiş. Şikayet üzerine durumun farkına varan şirket, daha sonradan yolcuya para iadesi yapmış.

Sürücülerin, kendi haklarını korumak adına uygulamaya koyulan bir sistemi bu şekilde kullanması oldukça yanlış. Bakalım şirket duruma nasıl müdahale edecek.

Kaynak