twitter lite 1

Twitter’da “Bookmarks” Yer İmleri Özelliği Aktif Edildi

Twitter Yer İmleri özelliği yani Bookmarks aktif edildi.

Bu özelliğinin devreye girmesinin ardından ortaya çıkan  Bookmarks nedir, Twitter Yer İmleri özelliği nedir? Ne işe Yarar? sorularına yanıt verdik.

Twitter‘ın bir süredir geliştirmeye çalıştığı Bookmarks özelliğini devreye sokmasının ardından artık kullanıcılar daha sonra tekrar incelemek veya hatırlamak istedeği tweetleri arşivleme imkanı sağlıyor. Yer imleri özelliğini kullanan kişiler imledikleri tweetleri sadece kendileri görüntüleyecek.

Paylaşılan içeriklerin fazla olması nedeni ile kişiler okuyamadıkları ve kaçırdıkları tweetleri daha sonra bulmak için oldukça fazla zaman harcamak durumunda kalıyorlardı. Ancak Bookmarks’ın geliştirilmesi sayesinde  bir içeriği kaydetmek isteyen kullanıcıların, söz konusu tweet’i beğenip, sonrada beğeniler üzerinden tekrar inceleme fırsatları oluyordu.

Yer imleri özelliğinin getirilmesi ile beraber artık kullanıcılar, beğendikleri veya daha sonra okumak istedikleri tweet’leri yalnızca kendilerinin görebileceği şekilde kaydedebilecek.

Bookmarks Nasıl Kullanılır?

Bookmarks özelliğini kullanıp tweet’leri kaydetmek için, tweetler’in altında bulunan “paylaş” tuşunun açtığı menüden kaydet seçeneğini işaretlemeniz yeterli. Kaydettiğiniz tweet’ler ise Twitter’ın mobil uygulamasındaki sol açılır menüde (Listeler ve Anlar gibi seçenekleri bulunduran) yer alan yeni Kaydedilenler sekmesinden görülebiliyor.

GNg WjZj9 yLFeANdd4bdJ1V ktV2MXuNjwrcurSjeLU3UbIavTQTHPE e1J LbcjcsHxZN2YQ513TMpXwE b8TVuBldoxUQXrXRVcGvfHp9NvYjiOGO2HbigJL6d0b3fT mmr9c

Devreye alınan yeni özellik Twitter’ın güncellenen iOS ve Android uygulamalarının yanı sıra mobile.twitter.com adresinden de kullanılabilir durumda