Twitter Sahte Hesaplar

Twitter, kaç kişinin yazdıklarınızdan bahsettiğini bildirecek

Twitter’a gelen yeni bir özellik, kaç kişinin paylaşılan tweet hakkında konuştuğunu bildirecek. Özellik henüz deneme aşamasında.

Yeni özellikleriyle [1] [2] [3] gündemden düşmeyen Twitter, Facebook’taki özelliklerden birisini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Yakında Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda, tweet hakkında kaç kişinin konuştuğu bilgisi yer alacak.  Bu ilginç özellik sayesinde ünlülerin ve Twitter fenomenlerinin yaptığı paylaşımların ne kadar popüler olduğu da rahatlıkla görülebilecek.

Özellik bir süredir Facebook’ta mevcut ancak bu sosyal paylaşım sitesindeki, grupların ve sayfaların ne kadar popüler olduğunu göstermek adına kaç kişinin bunlar hakkında konuştuğu bilgisini gösteriyor.

screen shot 2017 11 23 at 11 22 50 am
Yeni özelliğe örnek

Twitter’ın basın sözcüsü Dan Jackson, bu gibi yeni özelliklerle tweetlerin daha fazla sosyalleşmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. Kaç kişinin tweetler hakkında konuştuğunun takip edilebilmesi, sosyalleşmeye katkı sağlamanın yanı sıra reklam faaliyetlerinin de başka bir boyuta taşınması anlamına geliyor.

Şimdilik deneme aşamasında olan özellik yüksek ihtimalle kullanıma sunulacak, ancak Twitter’ın elde ettiği sonuçlardan memnun kalmaması da muhtemel. Bir süredir yeniliklere doyamayan Twitter, bakalım ne zaman bir başka yenilikle daha gündeme gelecek.