Twitter Canli Yayin 1

Twitter Artık Konukların Canlı Video Yayınlarına Katılmasını Sağlıyor

Twitter, uygulamasında yayıncıların Şubat ayındaki Periscope’a getirdiklerine benzer şekilde konuklarına canlı yayınlarını açmalarına izin vermeye başlayacak. İşte Twitter canlı yayın hakkında detaylar;

Twitter Canlı Yayın Başladı

Şimdi Twitter’ın iOS ve Android uygulamasına yayılan yeni özellik, bir akış sırasında üç kişiye kadar canlı videolarınızı arayabilmelerini sağlayarak, size sorular sormalarını veya sadece sizinle konuşmalarını kolaylaştıracak.

Twitter Canlı Yayın

Şirket, Periscope’un piyasaya sürülmesinden bu yana bu yeni işlevselliğin dünya çapında kabul gördüğünü söyledi, bu yüzden bunu Twitter’a genişletmek ve insanlara her gün birbirleriyle bağlantı kurmaları için başka bir yol vermek istedi. Periscope gibi, size katılanlar mikrofonlarını kullanabilir ve akışınızı izleyen herkes tarafından duyulabilir ve başkalarına atlamak için bir şans vermek için istedikleri zaman bırakabilirler.

Twitter’ın Ürün Müdüründen Açıklama

Twitter’ın ürün müdürü Kayvon Beykpour özellikten bahsetti, “Bu lansmanla, bir sohbet programı gibi izleyicilerin konuşma şovu gibi seslenmelerini ve konuşmalarına katılmalarını sağlayarak daha zengin konuşmalar sağlıyoruz.” “Bu, canlı konuşmaları daha da akıcı hale getiriyor ve insanların konuşma yapabilmeleri için yeni olanaklar ve yöntemler sağlıyor.” dedi.

Canlı video tam ekranda görünmeye devam eder ve konuk daha küçük bir resim içinde küçük resim penceresine eklenir. Herhangi bir zamanda bir canlı yayına en fazla üç konuk eklenebilir; Yayıncı kime erişim verilip verilmediğini kontrol eder.

İzleyiciler, orijinal yayıncı ile birlikte konuğu gerçek zamanlı olarak duyabilir; konuğun Twitter kolu ve avatarı da görülebilir. Bu özellik, Twitter için canlı videoyu yaratıcılar için kullanışlı bir platform olarak açıyor ve uzak kişilerle canlı röportajlar yapmayı mümkün kılıyor.