Tesla Model X

Tesla Model X’in yanarak yok olduğu kaza, batarya tehlikesini gözler önüne serdi

Mountain View’da Tesla Model X’in de dahil olduğu bir trafik kazası gerçekleşti. Kazayı görenler, otomobilin çarpmanın hemen ardından büyük bir alev topuna döndüğünü ve alevlerin ilk olarak bataryadan yayıldığını paylaştı. Bu olayın elektrikli otomobillerin olumsuz yanını gösterdiği düşünülüyor.

Kaliforniya’nın Mountain View şehrinde Tesla Model X’in büyük bir alev topuna dönmesiyle sonuçlanan trafik kazası yaşandı. Elektrikli otomobil sürücüsünün hayatını kaybettiği kaza otomobilin ilk olarak yol kenarında bulunan bariyerlere çarpmasıyla, ardından iki farklı araçla çarpışmasıyla gerçekleşti. Kaza anında yoldan geçen sürücüler otomobilin aniden yanmaya başladığını, kazanın etkisiyle sarsılan sürücünün araç içerisinden çıkamadığını paylaştı. Bazı görgü tanıkları alevlerin bataryadan yayılmaya başladığını, kaza anında bataryanın hasar almış olabileceğini dile getirdi.

https://twitter.com/DeanCSmith/status/977286282991755264

Tesla inceleme ekibi gönderdi

Kazadan sonra çıkan yangının kaynağını öğrenmek isteyen Tesla, büyük bir kısmı yanmış olan otomobilin araştırılması adına bir inceleme ekibi gönderildiğini duyurdu. Geçmiş senelerde elektrikli otomobillerin bataryalarından ötürü çok eleştirildiği, bataryaların yapılarından ötürü darbelere dayanıklı olmadığı söylenmişti. Bu söylentilerden yola çıkarak, kazadan sonra yangın çıkmasının elektrikli otomobillerin olumsuz yönünü gösterdiği söylenebilir. Çünkü otomobil üreticileri kaza anında sürücülerin darbelere karşı korunması amacıyla önlemler alıyor, ancak hızlı bir şekilde yayılan yangına karşı önlem almak hiç kolay değil.