Yeni Tesla otomobilleri Volvo tasarımcısına emanet

Tesla, Volvo’nun eski tasarımcısı Ian Kettle’ı işe aldı. Tasarımcı yeni elektrikli otomobillere daha şık bir görünüş katacak.


Tesla, yaptığı testlerle otomobillerinin dayanıklılığını ve performansını birçok kez kanıtladı, ancak buna rağmen otomobillerinin tasarımı konusunda bazı sorunlar yaşıyor. Model S, Model X ve Model 3 otomobillerinde benzer tasarımlar kullanan üretici, paylaşılan bilgilere göre yeni tasarımlar yaratmak için Volvo’nun eski tasarımcısı Ian Keetle’ı işe aldı.

Birkaç hafta önce yeni işine başlamış olan Keetle, altı sene Volvo’da çalıştıktan sonra Şubat ayında işinden ayrılmıştı. Keetle’ın şu an ne üzerinde çalıştığı ve yeni elektrikli otomobillere tam olarak nasıl katkı sağlayacağı netleşmiş değil. Bazı kaynaklar tasarımcının ilk olarak Roadster’a odaklanacağını, ardından Model Y ve Elon Musk’ın bahsettiği pick-up modeline geçeceğini öne sürdü. Ayrıca 2021 senesinde Model X ve Model S’in tasarımının yenilenmesi de bekleniyor. Tüm bunlar, tasarımcının oldukça yoğun seneler geçireceğini gösteriyor.

Kaynak