stephan hawking

Stephan Hawking’in Doktora Tezi Yayımlanıyor!

Dünyaca ünlü kozmolog ve astrofizikçi Stephan Hawkin’in kara delikler üzerine yaptığı çalışmalardan oluşan teoriler tüm dünya tarafından merak ediliyor.

Geçmiş zamanlarda teori ile ilgili birkaç açıklama veya bilgi yayınlaşmış olsa da bu kez çalışmanın tamamı yayımlanacak. Bu sayede uzmanlar astrofizikçinin çalışmalarına göz atabilecek.

Ünlü kozmolog yaptığı açıklamada 1966 tarihinde yaptığı doktora tezinin herkes tarafından okunması için yayımlamaya karar verdi. Ayrıca Hawking, çalışmalarının tüm araştırmalarla birlikte paylaşılmasının insanlık için faydalı olabileceğini belirterek şu sözleri iletti, “İnsanlara yıldızlara ulaşmak için değil, yeryüzüne inmek için ilham vermeyi umut ediyorum” dedi.

Herkes Tarafından Okunamayacak!

Ancak tahmin edileceği üzere bu teorilerin herkes tarafından okunması ve anlaşılması hiç te kolay olmayacak çünkü bu tür çalışmaları anlayabilmek için kozmoloji ve astrofizik alanında bir altyapıya sahip olmanız gerekli.

Astrofizikçinin tezinde sürekli olarak bahsi geçen evrenin genişlemesi, galaksilerin birbirleri ile olan ahengi ve dengesi gibi birçok konu var. Bu konulara bakıldığında tezden yalnızca bilim insanları ve araştırmacılar yararlanabilecek.

Ünlü kozmoloğun tezlerinin en çok Cambrigde Üniversitesi kütüphanesi tarafından ilgi ile bekleniyor. Çünkü Stephan Hawking tüm çalışmalarını bu kütüphanede yapmıştı. Stephan Hawking kara delik, kozmoloji ve kuantum fiziği ile alakalı tüm çalışmaları ile bugün dünya üzerinde yaşayan tüm bilim adamlarının en üst sıralamasında yerini koruyor.