Apple-Shazam

Shazam, Artık Reklamsız Hizmet Verecek

Shazam’ı resmi olmayan 400 milyon dolar civarı bir rakam ile satın alan Apple, Shazam’ın gelecek dönemde reklamsız olarak hizmet vereceğini duyurdu.


1 milyardan fazla indirilen Shazam, müzikleri sözleri ve şarkıcıları hatırlayamadığınızda başvurduğumuz yegane araç durumunda. Bulunan müzikler sonrasında da kullanıcılara  şarkıyı dinleyebilecekeri farklı sitelere yönlendirebiliyor.
Shazam’ın App Store’da güncellenmesi ardından tamamen reklamsız olarak hizmet vereceği söyleniyor. Şu an ise reklamsız kullanım için yaklaşık 3 dolar ödemeniz gerekiyor.
Shazam’ın Android 9 Pie’ı desteklemesi için güncellenmesi ile de Android versiyonunun  şu an için kapatılmayacağı söylenebilir. Apple Music’in Başkan Yardımcısı Oliver Schusser, satın alma işlemiyle ilgili şunları söyledi:

“Apple ve Shazam’ın birlikte uzun bir geçmişi var. App Store açıldığında Shazam indirilebilir ilk uygulamalardandı ve kısa sürede müzik bölümü için vazgeçilmezlerden biri haline geldi. Ortak müzik ve yenilikçilik sevgisiyle beraber kullanıcılara müzikleri keşfetmek, deneyimlemek ve eğlenmek için daha iyi yollar sunmak için heyecanlıyız.”