Samsung Tam Ekranlı Cihazları için Geliştirdiği Kamera Sensörünü Duyurdu

Samsung‘un tam ekrana sahip olan akıllı telefonlar hakkında daha küçük kamerası olması gerektiğini düşünerek kamera sensörü duyurusunda bulundu.

2019 yılında akıllı telefon pazarında kendini belli eden ekrana gömülü olan kamera teknolojisidir. Bununla beraber tam ekranlı akıllı telefonlar ile aralarında bir yarış söz konusu.

Küresel akıllı telefon üreticileri kendisini amiral gemisi segmentinde orta seviyeye sahip olan cihazları da dahil olmak üzere en yüksen ekran/gövde oranına sahip olmak istiyor. Kendisini bu yarışta en üst seviyeye getirerek herkesin önüne geçmeyi planlıyor

Samsung
Samsung

Şu ana kadar ki en küçük görüntü sensörü yapacak olan Samsung, tam ekran akıllı cihaza sahip olan telefonlarını daha da geliştirmek istiyor. Bunun için en küçük işlemciye sahip olan ISOCELL Slim 3T2’nin tanıtımını gerçekleştirdi. ISOCELL Slim 3T2’in 5.1 milimetre büyüklüğüne sahip ve aynı zamanda 0,8 mikrometre piksele sahiptir. Bu sayı verileri de tam ekranlı telefonları muhteşem yapmaya yetiyor.

ISOCELL Slim 3T2 aynı zamanda amiral gemilerinin dışında orta segente sahip olan telefonlara da 20 megapiksele kadar çözünürlük desteği sağlıyor. En küçük boyuta sahip olması nedeniyle modellerine rahatlıkla yerleşebilecek olan bu sensör, çentikli telefonlar için ekran/gövde oranını daha da arttırma durumuna sahip oluyor.