Samsung otonom araçları

Samsung Sürücüsüz Otomobil Testleri İçin İzin Çıktı

Sürücüsüz otomobil teknolojileri için son olarak Apple yeni adımlar atmaya başladı. İlk denemeler için izin alan teknoloji devinin bu adımından sonra sürücüsüz otomobil adımı atan bir başka firma ise Samsung oldu. Şimdi Güney Koreli teknoloji devi sürücüsüz araç testlerine başlıyor. İşte Samsung sürücüsüz araç detayları.

Sürücüsüz araçlar diğer bir söylemle otonom sistemli araçlar yapılan tüm geliştirmelere karşın yeterli teknolojiye bir türlü ulaşamadı. Google, Tesla, Ford gibi birçok devin yaptığı çalışmalara rağmen hala istenen düzeyde olmayan sürücüsüz otomobil teknolojileri için son çalışmaları devreye sokan markalardan birisi de Apple olmuştu. Teknoloji devi kısa süre önce sürücüsüz otomobilleri için merakla beklenen bir izni almış ve ilk denemelere başlamıştı.

Dev markanın otomotiv alanında en somut adımlarından biri olarak gösterilen sürücüsüz otomobil testlerinin hemen ardından şimdi ise markanın en büyük rakiplerinden biri olan Samsung tarafından benzer testlerin haberi geldi. Bu kez teknoloji devi Samsung’un yeni otonom araç sistemlerini test etmek için Güney Koreli yetkililerden izin istediği ortaya çıktı. Halka açık alanlarda yapılacak olan test için ise izin çıktı. Otonom araç testlerine izin çıkmasıyla resmi olarak bu alana giriş yapmış olan akıllı telefon devinin yapacağı çalışmaların ne düzeyde olacağı ise merak konusu oldu.

Samsung Yeni Araçlar Üretebilir

Öncelikle markanın bu alanda doğrudan kendi araçlarıyla çalışmalara başlamayacağı belirtiliyor. Bunun yerine marka Hyundai gibi bir araç deviyle iş birliğine gidiyor. Satılan araçların standart versiyonları üzerinde yapılması beklenen testler için özel bir araba istenmeyecek. Mevcut serilerin kullanılacağı denemelerde Samsung özel bir sisteme yer verecek.

Samsung otonom araçları

Marka kendi geliştirdiği derin öğrenme sistemi ve yapay zeka sistemlerinin kullanılacağı bir teknoloji geliştirmiş durumda. Öğrenebilir özelliğine sahip olacağı düşünülen bu sistemin araçlara entegre edilmesi bekleniyor. Araçlara entegre edilecek olan sistemlerin yol durumunu anlık olarak öğrenip tepkiler verebileceği belirtiliyor. Samsung otonom araçları için kullanılacak olan yeni teknolojinin kendi kendine oluşan şartlara cevap verme gibi yeteneklerinin de olması bekleniyor.

Çıkış Ne Zaman Yapılacak?

Eğer tüm bu teknolojilerde başarı elde edilecek olursa bu durumda Samsung’un önümüzdeki yıl içerisinde yeni otonom araç sistemlerini araç markalarına satabileceği belirtiliyor.

Belki de araçları satın alırken özel bir paket seçeneği olarak kullanıcılara sunulacak olan sistemlerde ne kadar başarılı sonuçlar alınırsa Samsung’un yeni teknolojisinin o kadar kısa sürede gelmesi bekleniyor. Net tarih ise açıklanmış değil.