Samsung Galaxy Tab A 8.0

Samsung Galaxy Tab A 8.0 Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Samsung’un akıllı telefonlarıyla beraber bir yandan da tablet modelleri de yenilenmeye devam ediyor. Son olarak Samsung Galaxy Tab A 8.0 adı ile gelecek yeni bir tablet modeli daha ortaya çıktı. Bu kez yeni tabletin belli başlı özelliklerinin de belli olduğunu belirtelim. İşte detaylar.

Samsung, Galaxy Tab serisi için bir süredir sessizliğini koruyor. Son olarak Apple’ın yeni iPad modellerinin tanıtılmasının ardından, markanın bu alanda da yeni ürünlerini tanıtacağı düşünülüyor. Markanın yeni tablet modeli hangisi olacak derken merakla beklenen yeni seri tabletlerin ilk bilgisi geldi.

Samsung Galaxy Tab A 8.0 adı ile gelecek olan yeni tabletlerin üzerinde yapılan çalışmalar ortaya çıktı. Performans testleriyle beraber ortaya çıkan yeni tablet serisinin nasıl özelliklere sahip olduğuna ve ilk iddialara bakalım.

Samsung Galaxy Tab A 8.0

Samsung Galaxy Tab A 8.0 Nasıl Özelliklere Sahip?

Markanın yeni seri tablet sınıfı olacak olan Samsung Galaxy Tab A modelinin, Snapdragon 425 serisi işlemcileri barındıracağı düşünülüyor. Yeni seri tabletlerin içerisinde yer alacağı iddia edilen Snapdragon 425 işlemcilerinin sunacağı hız değeri ise 1.4 GHz değerinde olacak. 4 çekirdekli işlemcilerin performans konusunda oldukça başarılı sonuçlar sunması bekleniyor. Bunun dışında 2 GB RAM bellekle geleceği belirtilen Samsung Galaxy Tab A 8.0 modelinin, 16 GB depolama alanı sunduğu görülüyor.

Adından da anlaşılacağı gibi Samsung Galaxy Tab A 8.0 modelinin ekran kısmında ise 8 inç ekran kullanımı yapılacağı belirtiliyor. 8 inç ekran boyutuyla beraber 720p ekran çözünürlüğü sunacak olan tabletlerin, OLED ekran kullanması bekleniyor. Tüm bu özelliklerin dışında Android Nougat işletim sistemi kullandığı belirtilen tabletlerin 8 MP değerinde arka ve 5 MP değerinde de ön kamera kullanımı yapıldığı da görülüyor.

LTE desteğiyle beraber dikkat çekecek olan Samsung Galaxy Tab A 8.0 modelinin genel olarak giriş seviyesine de hitap ettiği görülüyor.  Şimdilik sadece performans testlerinde ortaya çıkan tabletlerin, tanıtımının ne zaman yapılacağı ise belli değil.