Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 Kırmızı Ekran Sorunu Çözüldü

Galaxy S8 akıllı telefonları çıkış yapar yapmaz telefonlarda yeni bir ekran sorununun yaşandığı yönünde mesajlar görmüştük. Kırmızı ekran sorunu olarak karşımıza çıkan sorun sonunda resmi olarak Samsung tarafından giderildi.

Akıllı telefon modellerinde her geçen gün yenisi ekleniyor. Her sene onlarca yeni akıllı telefon modelinin giriş yaptığı pazarda bazı markaların daha fazla öne çıkmaya başladığı da kesin. Öne çıkan markalar arasında ilk sırada ise teknoloji devi Samsung yer alıyor. Samsung Galaxy S serisi akıllı telefonlarıyla beraber sektörde liderliği eline alan marka kısa süre içerisinde yükselişini de kalıcı hale getirmişti.

Son olarak Galaxy S8 serisi akıllı telefonlarını piyasaya süren markanın akıllı telefon dünyasında birçok yenilik getiren son seri akıllı telefonlarının sahip olduğu özellikler bir yana dursun telefonların tasarımları da büyük oranda beğeni toplamıştı. Kısa süre içerisinde satış rekorları kıran akıllı telefonların son olarak ise ilginç bir sorunu gündem olmuştu. İlk telefonları teslim alan kullanıcılardan gelen haberlerde markanın akıllı telefonlarında kırmızı ekran sorunu yaşadığı belirtildi. Ekranların arka planının tamamen kırmızı arka plan rengi ile kaplanmasını sağlayan sorun sonrasında bir anda tüm gözler Samsung’a çevrildi. Marka tarafından yapılan açıklamada sorunun yazılımsal olduğu da belirtilmişti. Şimdi ise kırmızı ekran için yayınlanan bir güncelleme sonrasında sorun tamamen ortadan kaldırıldı.

Galaxy S8 Kırmızı Ekran İçin Yeni Güncelleme

Aslında sorunun çok ciddi bir sorun olmadığı marka tarafından yapılan açıklamalara yansımıştı. Sadece sistemsel olarak bir sorun yaşandığı ve bazı modellerin yazılımdan kaynaklı olarak biraz daha farklı bir şekilde otomatik ekran renginin değiştiği bu nedenle de kırmızı ekran sorununun ortaya çıktığı belirtilmişti.

Galaxy S8

Doğrudan Samsung tarafından bu yönde açıklamalar yapılsa da markanın bu açıklamalarına karşın farklı iddialarda gündeme geldi. Grafik birimlerinde yaşanan bir sorun olduğu iddiası ise kesin bir dille yalanlanmış oldu. Yayınlanan son mini güncelleme sonrasında kırmızı ekran sorununun tamamen çözülmesiyle Samsung’un açıklamaları da kanıtlanmış oldu. Telefonlar için ilk güncellemenin de yayınlanmasına neden olan sorunun bir daha tekrar etmeyeceği de gündemde.

Galaxy S8 Güncellemeleri Devam Edecek Mi?

Galaxy S8 kırmızı ekran sorununu çözen güncelleme sonrasında yeni seri akıllı telefonlar için güncellemelerin devam edeceği de açıklandı. Yapılan açıklamayla beraber güncellemelerin sürekli hale getirileceği düşüncesi oluşmaya başladı. Yeni güncellemelerle beraber ne gibi yeni özellikler sunulacak bilmek oldukça güç.

Fakat kesin olan bir durum var Samsung’un en az Galaxy S9 serisi çıkana kadar hatta daha da sonrasında Galaxy S8 serilerine güncelleme destekleriyle yeni özellikler kazandırmaya devam edecek. Bu konuda nasıl bir yol izlenecek ya da güncelleme planı nasıl olacağı konusunda ise Samsung’un açıklamaları beklenecek.