Galaxy S8 Hoparlor 1

Samsung Galaxy S8 Hoparlör Sorunu Nasıl Çözülür?

Yayınlandıktan sonra nasıl bir performans sunacağı merak konusu olan Samsung Galaxy S8 akıllı telefonlarının yavaş yavaş kullanım deneyimleri ortaya çıkmaya başladı. Fakat bu kez de Galaxy S8 serilerinde yaşanan sorunlar gündeme gelir oldu. İlk olarak kırmızı ekran sorunu şimdi ise Galaxy S8 hoparlör sorunu gündemde. Kırmızı ekran sorunu zaten güncellemeyle beraber çözüme kavuşturulmuştu. Şimdi ise Galaxy S8 hoparlör sorunu gündemde. Peki bu gerçekten bir sorun mu? Yaşanan sıkıntı nasıl giderilir?

Galaxy S8 hoparlör kısmında yaşanan sorun kullanıcılardan gelen mesajlarla ortaya çıkmış bir sorun. Aslında yaşanan problemin bir sorun olup olmadığını da bilmiyoruz. Kullanıcılardan gelen mesajlara göre Galaxy S8 hoparlör kısmında kendi kendine ses açılıp kapanma sorunları var. Kullanıcıların forumlara gönderdiği mesajlara göre telefonda sesin kendi kendine kapanma sorunu yaşanıyor. İddialara göre hoparlörde yer alan ses kısılma sorunu bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor.

Hatta bazı kullanıcılar hoparlörün alt kısmına dokundukları zaman sesin düzeldiğini bile belirtiyor. Kullanıcılardan gelen mesajlar sonrasında Samsung’un resmi bir açıklama yapmasa da donanımsal bir arıza olmadığını işaret ettiğini de belirtelim. Özellikle yeni seri akıllı telefonlarda ses sisteminde yaşandığı belirtilen bu sorunun yazılımsal olarak yaşanan mini bir sorun olduğu iddiası da var. Hatta şimdiden Galaxy S8 hoparlör sorunu yaşayan kullanıcıların sorunu çözmesi için de bazı öneriler bulunuyor.

Galaxy S8 Hoparlör

Sorunun Çözümü İçin Nasıl Bir Yol İzlemek Gerekiyor?

Galaxy S8 hoparlör sorununa çözüm oluşturabilmek için kullanıcıların deneyebilecekleri bazı çözüm yolları da yok değil. Sorunun yazılımsal olduğunun da kanıtı olduğu gösterilen çözüm yollarından biraz bahsedelim. Bunun için yapmanız gereken ilk işlem telefonun işletim sistemini sıfırlamak. Tabi ki bunun için doğrudan telefonu sıfırlamanız gerekecek.

Galaxy S8 hoparlör sorununu çözmek için sunulan ilk öneri telefonu sıfırlamak. Telefon sıfırlandıktan sonra kullanıcıların ses sorununun da ortadan kalktığı belirtiliyor. Bu yöntemin dışında henüz yeni bir yöntem paylaşımı ya da yeni bir bilgi verilmedi. Şu an sadece telefonların sıfırlanmasından sonra söz konusu sistemlerde yaşanan sorunların çözüldüğünü biliyoruz. Bunun dışında sıfırlama yapmak istemeyen kullanıcıların ise yapacakları en iyi şey güncellemeleri beklemek olacak.

Yeni güncellemelerin ne zaman geleceği ve yaşanan sorunun hakkında nasıl açıklamaların yapılacağı konusunda ise henüz net bilgiler elde edilmiş değil. Hem sorunun doğrulaması için hem de sorunda yaşananların tam olarak nasıl çözüleceğinin öğrenilmesi için Samsung’un açıklamalarını beklemek gerekiyor. Galaxy S8 hoparlör sorununu doğrulamak için de bir açıklama gelmemesi de yine kafaları karıştıran bir başka nokta oldu. Şimdi yeni güncellemeleri ve Samsung’un yapacağı doğrulama ya da yalanlama açıklamasını beklemek gerekiyor. Net bilgi ancak bu şekilde öğrenilmiş olacak.