Sağlık Bakanlığı Aşıla

Sağlık Bakanlığı Aşıla uygulaması geliştirdi

Sağlık Bakanlığı Aşıla uygulamasını yayınlayarak aşılama sürecinin sorunsuz ve hızlı bir şekilde yapılmasını sağlayacak.

Son zamanlarda pek çok projesi ile ve salgın sebebiyle ön plana çıkan Sağlık Bakanlığı, şimdi de yeni geliştirdiği uygulama ile gündeme geldi. Daha öncesinde koronavirüs salgını sebebiyle geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması kullanıcılar için önemli bir fayda sağlamıştı. Şimdi yeni geliştirilen Aşıla uygulaması ile birlikte aşılama sürecinin düzgün bir şekilde yapılması sağlanacak.

Sağlık Bakanlığı Aşıla uygulamasını yayınladı

Çin’den getirilen ve test sürecine başlanan Sinovac aşısı için çalışmalar tamamlandı. Artık insanlar aşı olmaya başlıyor. Öncelikle sağlık çalışanlarına yapılan aşı, sonrasında risk gruplarına göre dağıtılmaya devam edilecek.

Sağlık Bakanlığı’nın doktorlar için geliştirdiği yeni uygulaması olan Aşıla ile birlikte hükümet aşılama sürecini sorunsuz bir şekilde yönetmek istiyor. Bu uygulama, aşılama işlemlerinin kolaylaşmasını sağlayacak. Uygulamanın amacı, aşılanan kişileri kayıt altına almak ve kimlerin aşılandığını görmek.

Sağlık Bakanlığı Aşıla

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Aşıla uygulaması Google Play Store veya App Store üzerinde yer almıyor. Uygulama sadece doktorlar tarafından indirileceği için Sağlık Bakanlığı’nın mobil market sistemi üzerinde yer alacak. Uygulama içerisinde doktor aşılanan hastaları kayıt altına alıp kimlerin aşı olup olmadığını inceleyebilecek.

Uygulamanın çalışma mantığı ise şu şekilde işliyor. Uygulama içerisinde doktor birey ile iletişime geçerek aşı için bireyden onay alır. Yapılan kayıt sonrasında aşılama işlemi en kısa sürede gerçekleşir.

Bu sistem sayesinde şimdiden kaç kişinin aşı olduğu bakanlık tarafından bildirilmiş durumda. Şu ana kadar 430.000’in üzerinde insan aşılanmış durumda. İlk olarak sağlık çalışanları üzerinde uygulanan aşı sonrasında risk gruplarına göre diğer insanlara da yayılmış olacak.

Son koronavirüs salgını verilerine göre dünya genelinde 2 milyonu aşan ölüm sayısı, salgının boyutunu gösteriyor. 100 milyona yakın yeni kişi koronavirüs hastalığına yakalanmış olarak tespit edilirken uzmanlara göre salgın şu anda tepe noktasına ulaşmış durumda. Yani bu sezondan sonra salgının yavaş yavaş düşüşe geçip sona ereceği ve normal bir grip sezonu gibi devam edeceği düşünülüyor.