Root Artıları ve Root Nasıl Yapılır?

Root Artıları ve Root Nasıl Yapılır?

Bu yazımızda sizlere Android işletim sistemlerine sahip olan telefonlarınız için var olan bir özellikten bahsedeceğiz. Bu bahsedeceğimiz işlem cihazlarınıza pek çok özellik eklemeye ve performans bakımından da daha yüksek noktalara taşımaya yaramaktadır. Öncelikle üretici firmalar telefonlara asla Root işlemi yapmaz. Bu sizlerin kendi kararınız doğrultusunda yapabileceğiniz bir işlem olmaktadır.

Ufak bir not verecek olursak; eğer ki telefonlarınızın garantisi devam ediyorsa ve pek çok sorundan ötürü Root atmak istiyorsanız bunu yapmayın veya yapmak isterseniz de garanti kapsamı dışına çıkacağını da unutmayın. Aksi takdirde herhangi bir sorun yaşadığınız anda garanti kapsamından da yararlanamayacaksınız. Sonuç olarak da her daim garantili olan telefonlara Root yapılması önerilmez.

Root İle Nasıl Ayrıcalıklara Sahip Oluyorsunuz?

Root atılan telefonlarda artık sizler yönetici oluyorsunuz ve cihazın bütün erişilebilirlik özellikleri de sizlere ait olmaktadır. Telefonların kontrolleri tamamen sizlerin elinde oluyor. Örneğin telefonlarda firma geliştirici desteği sunulmaktadır. Root işlemi yaptığınızda ise bu geliştirici özellikler gibi pek çok ayarı da sizler yapabiliyorsunuz.

Rom kurulumu yaparak da telefonlarınız ya da tabletlerinize Rom özelliği de ekleyebilirsiniz. Root gerektiren mobil uygulamaları da kullanabileceksiniz. Ses ayarları, titreşim, ışık ayarları, kamera detay ayarları işlemci ayarları ve bunun gibi pek çok ayarları da kolaylıkla değiştirebileceksiniz.

Root Artıları ve Root Nasıl Yapılır?

Root Nasıl Yapılır? (Galaxy Serisi İçin)

Öncelikle telefonlarınızdaki önemli dosyaları yedeklemeniz gerekmektedir. Odin, USB sürücüsü ve Root için gereken dosyaları da temin etmeniz gerekir. Bunun sonrasında ise Root yapmak için hazır bir durumda olacaksınız. Root dosyasını indirirken dikkat edilmesi gereken husus da cihazlarınız ile uyumlu olmasıdır. Uyumlu olmaz ise yüklerken bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. Doğru olan Root dosyasını indirdikten sonra da cihazlarınızın ayarlar kısmına girin ve orada bulunan “Güvenlik – Bilinmeyen Kaynaklar” yolunu izleyerek izin veriyorsunuz. Bu izin sayesinde de indirdiğiniz dosyaları cihazlarınıza kurabileceksiniz.

Odin programını indirdikten sonra açıyorsunuz ve cihazlarınızı USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlıyorsunuz. PDA kısmına girerek orada bulunan “Start” tuşuna basarak Root işlemini başlatıyorsunuz. Doğru olan Root dosyalarını yüklediyseniz birkaç yeniden başlatma sonrasında cihazlarınıza Root yapılmış olacaktır.