internet alisveris

Rekabet Kurumu İnternet Satışlarına Düzenleme Getirdi!

Rekabet kurumu internet üzerinden yapılan satışlarda tüketicilerin almak istedikleri ürünlere daha uygun fiyat ile erişebilmesi için yeni düzenlemeler gerçekleştirdi.

Ülkemizde internet alışverişi konusunda yeni oyuncuların dahil olması ile beraber oldukça büyüyen Pazar ve kızışacak olan rekabetin dengelenmesi için Rekabet Kurumu bayi ve sağlayıcılara yeni düzenlemeler getirdi.

Rekabet kurumu “Dikey Anlaşmalara İlişkin Kılavuz”’unu güncelledi.

Böylelikle daha önce sağlayıcıların kendi ürünlerinin internet üzerinden bayi ve dağıtıcılar tarafından satışı engellenebiliyordu. Bu düzenleme ile birlikte bu durum ortadan kalkmış durumda.

Her bayinin internetten satış hakkının olduğunun açıklanması ve yeni kurallar sayesinde artık bayiler ve dağıtıcılar, kendilerine ait internet sitelerinde ürünlerini satabilecekler. Tedarikçiler bayiler ve dağıtıcıların bu internet siteleri üzerinde ki fiyatlara ise müdahale edemeyecekler.

Tedarikçiler ile ilgili olarak ise bir bayinin satış için kullandığı web sitesinin kalite koşullarına, bu web sitesinden alışveriş yapanlara sunulması gereken hizmet şartlarının sağlanması gibi yaptırımları uygulayabilecekler.