Panasonic CityNow

Panasonic, sürücüsüz otomobiller ve ücretsiz internetli “akıllı şehir” kuruyor

Panasonic, Colorado’da akıllı şehir kurmak adına çalışmalara başladı. Şirket tarafından kurulacak olan şehirde sürücüsüz otomobiller, ücretsiz internet ve yüksek teknolojili otoyollar bulunacağı açıklandı. Şehir ile ilgili diğer detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Akıllı şehir projelerine bir yenisi de Panasonic tarafından ekleniyor. Teknoloji devi şirket, Colorado’da bulunan Denver Havalimanı yakınlarına bir akıllı şehir kurmak için kolları sıvadı. “CityNow” olarak isimlendirilen akıllı şehir, günümüzde yaygın olmayan ancak son derece kullanışlı teknolojilerin ortak bir alanda toplandığı, lüks ve teknolojiyle iç içe bir yaşam deneyimi sunacak.

2026 senesine kadar tamamlanması planlanan akıllı şehrin ilk olarak kullanacağı altyapı oluşturuluyor. Altyapı teknolojisinin oluşturulması, şehrin tümündeki internet bağlantısının ve yüksek teknolojili otoyolların düzgün şekilde çalışması açısından son derece önemli.

CityNow

CityNow, sürücüsüz otomobillerin merkezi olabilir

Panasonic CityNow projesini açıklamadan önce sürücüsüz otomobil teknolojisiyle ilgili 72 milyon dolarlık bir projeye imza atmıştı. Bu projenin ardından yüksek teknolojili otoyollara sahip olan bir akıllı şehrin kurulacağının söylenmesi, akıllı otomobillerin bu şehirde büyük bir rol oynayacağını akıllara getiriyor.

Proje devam ettikçe şehirle ilgili yeni bilgiler gelmeye devam edecektir.