nokia 9 1

Nokia 9 bu sefer 8GB RAM ile gündemde

Efsane marka olan Nokia kısa süre önce piyasaya geri dönüp tanıttığı cihazlar ile oldukça fazla dikkat çekmişti. Şimdi ise Snapdragon 835 ve 8GB RAM seçeneğiyle dikkat çekmeye devam ediyor.

HDM Global ve Foxconn iş beraberliğinde kısa süre önce yeniden eski günlerine dönen Nokia, ilk olarak başlangıç seviyesinde bir cihaz ile kutlama yapmıştı. Ciddi özellikler ile gelmesi beklenen cihazını ise yılın yarısından sonra yapmayı düşünüyor. Nokia 9 adında gelmesi beklenen yeni amiral gemisi ciddi özelliklerle geliyor. HDM global gelişimi ciddi derecede koruma içerisine aldığı cihaz için tüm detaylar henüz bilinmiyor. Ancak muhafaza testlerle alakalı prototip görselleri ortaya çıktı.

Nokia 9 Donanım Bakımından Çok Sert Geliyor!

Tüm bu bilgilerin yanı sıra cihazın donanım özellikleri açığa kavuşuyor. Geekbench 3 testinde gün yüzüne çıkan bilgiler ile Snapdragon 835 yonga seti ve 4GB RAM iddiaları onaylanıyor. Bunla kalmayıp Galaxy S8 serisinden çok daha iyi bir skor yakaladığı zaten daha önceden bilniyordu. Bir diğer ayrıntı ise 8GB RAM barındıran bir başka seçeneğin olması yönünde. Şuan piyasaya bakıldığına 8GB RAM kullanan bir modelin yer almadığı biliyor. Aslında Zenfone modelin 8GB RAM seçeneği yer almış ancak genel bakımdan 4GB RAM seviyesi piyasayı sarmış durumda. Böylelikle Nokia 9 kendini farklılaştırıyor.

nokia 9 gekkebnch

Nokia 9 İçin Teknik Detaylar!

Nokia 9’un ses kısmına baktığımızda HDM Global’in OZO Audio adında yeni bir teknoloji kullandığı görülüyor. OZO Audio teknolojisi kulaklık üzerinden 3D ses verebilen bir hoparlör içerisinden de mekansal ses yaymasıyla biliniyor. Bu bakımdan video veya müzik zamanı ortam tam anlamıyla kaliteli bir ortama dönüşüyor. Bir yandan ise 3D ses kaydI için 3 adet mikrofon yer alıyor. Sanal gerçeklik zamanı mekansal ses kaydı oldukça iyi bir dereceye ulaşabilecek.

Nokia 9’un kamerası ise arka tarafta 22MP Carl Zeiss lensli iki kamera şeklinde oluyor. 12MP çözünürlüğünde ise ön kamerası ve yüksek kaliteli çekimler vaad ediyor. Son olarak popüler Iris tarayıcı sensöründe Nokia 9 ile gelmesi bekleniyor. Bunların yanı sıra HDM Global’in 699$ ile satışa sunması bekleniyor. Bakalım yeni detaylar nasıl ve ne şekilde gelecek.