NASA Jim Bridenstine

NASA’da skandal atama: Trump, küresel ısınmayı reddeden adayı başa getirdi!

NASA’nın başına getirilmesi adına Trump tarafından aday yapılan Jim Bridenstine, Senato’nun oylamasının ardından aylar sonra görevine başlıyor. Bridenstine’ın hiçbir kanıt olmadan küresel ısınmanın varlığını reddettiği ve NASA’nın vizyonuna hiçbir şekilde uyum göstermediği biliniyor.

Trump’ın yönetimi altın fon bulmakta zorluk çeken NASA, şimdi de kendi vizyonuyla hiçbir yakınlığı bulunmayan bir isim tarafından yönetilecek. Yaklaşık 7,5 aydır yöneticisi bulunmamasına rağmen kendi kendini idare eden kurumun başına Trump’ın adayı olan Jim Bridenstine getirildi. Senato’nun oylamasına sunulan atama, Cumhuriyetçilerden 50 oy, Demokratlardan 47 oy ve bağımsızlardan 2 oy alarak kabul edildi.

NASA’yı küresel ısınmayı reddeden isim yönetecek

Trump’ın Bridenstine’ı kuruma atama kararı ilk günlerde çok tartışılmıştı. Oklahoma’yı temsil eden meclis üyesi, küresel ısınmanın yaklaşık 10 sene önce sona erdiğini ve tüm Oklahoma halkının artık bu tehdidin geride kaldığını bilerek rahat bir şekilde yaşayabileceğini dile getirmişti.

NASA Jim Bridenstine

Bridenstine’ın bu gibi açıklamalarının yanı sıra daha önceden büyük bir devlet kurumunu yönetmemiş olması da dikkat çekiyor. Atamayla ilgili yorum yapan bazı kaynaklar, Trump yönetiminin bu pozisyona uygun birisini bulamamasından ötürü Bridenstine’ı seçtiğini belirtti.