Psyche

NASA 10 bin Katrilyon Değere Sahip Göktaşını Ziyaret Edecek!

Güneş sistemimizde yer alan ve yaklaşık değeri 10 bin katrilyon olan dev asteroid yakın bir gelecekte NASA tarafından ziyaret edilecek.

Güneş sistemimizin en ilginç yapılarından bir tanesi olan Psyche adındaki dev gök taşı sahip olduğu değeri ile göz dolduruyor. 2022 yılında NASA tarafından ziyaret edilecek olan gök taşı çeşitli incelemelere tabi tutulacak. Sahip olduğu değeri ile dünyamızın toplam ekonomisinden yaklaşık 130 kat daha büyük bir değere sahip olan Psyche Güneş Sisteminin en değerli varlığı olarak görülüyor.

Dünya Ekonomisinden 130 Kat Daha Değerli

Adını Yunan mitolojisinden alan Psyche Mars ile Jüpiter arasında yer alan asteroit kuşanın en büyük kütleye sahip cisimlerinden bir tanesi. Sahip olduğu 240 km’lik çapı ile oldukça büyük bir cisim olan gök taşının neredeyse tamamı değerli metallerle kaplı. Dünya üzerindeki uzay ajanslarının ağzını sulandıran bu gök taşının yakın gelecekte dünyaya getirilmesi hedefleniyor.

Nasıl oluştuğu tam olarak bilinmeyen cisim tahminlere göre uzun bir zaman önce bir gezegenin çekirdeği olduğu varsayılıyor. Benzerlik açısından dünyanın çekirdeğine bir hayli benzeyen cisim büyük oranda demirden oluşuyor. %90’lık kısmını demir, altın, platin, redyum, iridyum ve kobalt gibi değerli madenlerden oluşan dev cisim oldukça nadir metaller içeriyor.