Mr.Robot

Mr.Robot Dizisinin 4.Sezonunda Bizi Neler Bekliyor? [Spoiler]

Geçtiğimiz hafta 3. Sezon finalini yapan Mr.Robot dizisi dillere destan bir finalle sona erdi. Gelecek yıl için 4. Sezon onayını alan dizi geçtiğimiz dönemde adeta resital yaptı. Peki son dönemlerin en efsane dizileri arasında gösterilen Mr.Robot dizisinin 4. Sezonunda bizleri neler bekliyor?

3.Sezon ile önceki dönemleri adeta katlayıp cebine koyan dizi muhteşem bir sezon finali ile bizlere uzun bir süre için veda etti. 3 Sezondur adeta parçalanmış kişiliği ile savaşan karakterimiz Eliot sonunda zayıf yönünü kullanmanın bir yolunu buldu. Adeta iki ayrı bireymiş gibi hareket eden karakterimizin her iki yönü de inanılmaz olayların altına imzasını attı. Gelecek sezonda birlikte hareket etmesini beklediğimiz bu iki karakterin gücü varın birazda siz düşünün.

mr.robot

3.Sezon’da Neler Oldu?

İlk sezonda gerçekleştirilen devrimin ardından 2.sezonda adeta dizi rölantide bir izlenim vermişti. 3.Sezon ile aksiyonun ve heyecanın zirve yaptığı dizide neler olmadı ki? Devrimin 2. Aşamasına tam engel oluyordu ki çılgın karakterimiz Tyrell ortalığı duman etti. Bu yenilgi ile kendisini dipte bulan karakterimiz Elliot yitirdiği arkadaşından gelen bir mail ile küllerinden doğdu.

mr.robot

4.Sezonda Neler Olacak?

Sezon finalinde bir metro istasyonunda ikinci kişiliği ile konuşan Elliot asıl savaşın şimdi başladığının sinyallerini tüm izleyiciye aktardı. Dark Army ve Whiterose ile olan savaşının konu olacağı tahmin edilen 4. Sezonda aksiyon hat safhada olacağı kesin! Peki Elliot’un bahsettiği %1’lik kesim kimdi?

Gerçek hayattan birçok konunun işlendiği dizi milyonlarca kişinin dikkatlerini üzerine çekmeyi başardı. Örneğin Evil Corp, E-coin ve Çin gibi terimlerin sıklıkla geçtiği dizide en çok dikkat çeken noktalardan bir tanesi kuşkusuz 3.Sezon 3.bölümde geçen kesitte saklı. Dark Army’nin başındaki isim olarak tahmin ettiğimiz kişi Amerikalı bir gazeteci ile sohbet ettiği sırada ABD Başkanlık seçimlerini işaret ederek “bir adayımız var” dedi. İşte bu konuşmanın devam ettiği sırada televizyonda seçim konuşması yapan kişi Donald Trump idi. Bu konuşmanın üzerine gazeteci Donald Trump’ı işaret ederek “Bu adam tam bir soytarı” demişti.

mr.robotwswrqewfr

Bir diğer dikkat çeken nokta ise kuşkusuz E-coin oldu. Son zamanlarda piyasaları alt üst eden değeri 20 bin dolara dayanan Bitcoin’e bir gönderme yapıldığı aşikar. Dizide bütün para birimleri kullanılamaz hale gelerek insanlar sadece E-coin’lerle alışveriş yapılıyor.

mr.robot

%1’lik Kesim Kim?

Bilindiği üzere dünya üzerinde bulunan tüm paranın yarısı %1’lik zengin insanların elinde bulunuyor. Kimileri onlara “üst akıl” kimileri ise “küresel güçler” demekte. Peki dizide bahsi geçen %1’lik kesim gerçek dünyadaki zenginler mi? Kuşkusuz 4.Sezonda kimlerin olduğunu hepimiz göreceğiz, bu savaşı dünyanın en iyi hackerımı kazanacak yoksa Sezar’ın hakkı yine Sezar’a mı kalacak hep birlikte göreceğiz!

mr.robot

Dizide ikinci karakteri ile yani en zayıf yönü ile ittifak kuran Elliot’un neler yapabileceğini çok merak ediyoruz. Elliot bize adeta asıl gücün zayıflıklarımızı yenmekle değil onu en iyi şekilde kullanarak oluşacağını göstermeye çalışıyor. Geleceğin en çetrefilli savaşlarının sanal dünyada döneceğini bir kez daha bize aktaran Mr.Robot dizisi sahip olduğu farklı atmosfer ve üstün başarılara sahip karakterleri ile yüzümüzü bir kez daha güldürecek mi? Bekleyip göreceğiz!