Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Tablet Yerine Klavyeli Bilgisayar Verileceğini Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Burdur’da katıldığı kitap fuarı açılışında;okullarda tablet yerine klavyeli bilgisayar dağıtılacağını açıkladı.

Bakan İsmet Yılmaz, Burdur’da gerçekleştirdiği açıklamalarda, okullarda sabahçı-öğlenci şeklinde tabir edilen ikili öğretimi tamamen kaldırmaya karar verdiklerini belirtip, derslik açıklarının en kısa sürede tamamlanacağını sözlerinde yer verdi.

Kodlama derslerinin başladığını ve kodlama yaparken klavyeli bilgisayarların gerekliliğine dikkat çeken Yılmaz, gelecek eğitim dönemin de çocuklara tablet yerine klavyeli bilgisayarlar vereceklerini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı  sağlanan bu imkanın ilerleyen süreçte meslek liseleri ve özel okulları da kapsayacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın konuşmasının detayları şu şekilde:

“Önümüzdeki dönem çocuklarımıza kodlama dersinin uygulamasını yapabilsinler diye tablet bilgisayar yerine klavyeli bilgisayarlar vermeyi planlıyoruz. Önümüzdeki dönem meslek lisesi ve özel eğitim kurumlarını da bu kapsama alacağız. Dönemimizde 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdik. Bugün görev yapan her üç öğretmenden ikisi bizim dönemimizde atandı. Bu yıl 25 bin öğretmenin daha atamasını yapacağız. 600 binden fazlası bizim dönemimizde atanmış öğretmenlerimizle, evlatlarımıza daha iyi eğitim vereceğiz.”