Microsoft Paint Oluyor Mu

Microsoft Paint Ölüyor Mu?

Bu sabah, Windows kullanıcıları korkunç bir haberle uyandılar : Microsoft’un sevdiği Microsoft Paint’i ekarte ettiği bildirildi. Microsoft’un Windows özelliklerinden olan Windows 10 Güz Oluşturanlar Güncelleştirmesinden kaldırılacak veya kullanımdan çıkarılacak olan listemizde nasıl sanat yapılacağını öğreten program var.

Ancak bu haber, Boya’nın öldüğünü bildiğimiz anlamına gelmez! Paint listesinde çok özel olarak yer alan her bir ürün öldürülür ya da kullanımdan kaldırılacaktır diyor; bu sadece artık aktif olarak geliştirilmeyeceği anlamına geliyor. Boya, ikinci kategoriye girer. Dolayısıyla, gelecekteki bir güncelleştirmede bırakılabilir ya da önümüzdeki on yıl boyunca farklı zamanların eseri olabilir.

Eski kullanıcılar için anıları hatırlatan başka bir Windows uygulaması olan Outlook Express, aynı güncellemede öldürülüyor. Resmen daha Outlook 10 Express ile daha stylistically Windows 10 ile uyumlu büyük boy Microsoft Outlook tarafından yerini almıştır.

Outlook Express, Outlook kuzeninin daha gölgesinde uzun süre dolandı, ancak MS Paint, nadir gelişmeler görerek en azından 1985’ten bu yana 2017’de bir bilgisayara aitmiş gibi görünmesini sağladı . Microsoft, ne kadar şefkat kullanıcısının Microsoft Paint için var. Çoğumuzun, çocukken dijital çoğaltılmış kitap olarak kullandığı ürünün kült var. Microsoft, Mart ayında orijinal İçerik Oluşturucu Güncelleştirmesine ilişkin brifing verdiğinde, temsilcileri yalnızca uygulama hakkında güzel şeyler söylüyorlardı. Her Windows bilgisayarında Boya var! Sanat yaratmayı kolaylaştırır! Photoshop’a benzer ama basit ve ücretsiz!

Bir ürünü balta tutmayı planlıyorsanız bu şekilde konuşmazsınız. Bu kesinlikle, yeni bir Paint ürününü başlattığınızda verdiğiniz türden bir konuşmadır.

Bu basın brifinginde olan şey buydu. Microsoft , 3B ürünlerinin üretimini basitleştirmek amacıyla Mart ayında 3D rendering ve baskı aracı olan Paint 3D’yi piyasaya sundu . Paint 3D adı özellikle MS Paint için insanların nostaljisinde oynamak için kullanıldı. Gelecekteki Sonbahar Creatorlar Güncellemesinin Boya 3 Boyutunu, hepimizin bildiği ve Paint’den sevdiği özellikleri birleştirmek için genişleteceğini beklemek mantıksız değil.

Her iki durumda da, 30 yılı aşkın bir süre kullanıcılar tarafından sevilen bir uygulamayı öldürmek Microsoft’un yararınadır. Şu an Microsoft, geleneksel olarak dijital ekoloji yaratmak için Mac ekosistemini tercih eden tüm sanatçıları ve diğer yaratıcıları çalmaya yönelik kampanyalar yürütüyor. Microsoft, Surface Pro’yu birkaç ay önce güncellediğinde Yüz Yüze Bilgisayarı hakkında konuşmak için bu kadar zaman harcıyor ve bu yüzden geçtiğimiz Ekim’de Surface Studio’yu başlattı. Heck, bu nedenle her yeni Windows OS güncellemesini “yaratıcılar” güncellemesine çağırmaya devam ediyor. Bu kullanıcıları istiyor!

En kalıcı yaratıcı uygulamasını daha sağlam bir hale dönüştürmek açık bir sonraki adım olacaktır. Sonuçta Microsoft, Paint’in parlak yeni sürümünü veya Paint’e bitişik bir uygulamayı yayımlamak için sevdiğimiz Paint’in çirkin sürümünü öldürebilir. Veya MS, MS Paint’i bir süredir Kullanımdan Kaldırılmış sütununda bırakabilir; daha genç bilgisayar kullanıcıları Photoshop Express veya Autodesk Sketchbook gibi alternatif araçları kapattıkça sonunda unutulmaya mahkûm serin bir uygulama. Her iki durumda da Microsoft Paint ölü değil, kullanımdan kaldırıldı ve Microsoft, kullanımdan ne kadar süre alabileceği konusunda yorum yapmadı. Bu yüzden belki henüz cenaze çiçekleri sipariş etmeye gitmeyin.