starix 10 1

Microsoft, Gerçek Zamanlı Yapay Zeka İçin Bir Donanım Hazırlıyor!

Microsoft Yapay Zeka öğrenimi için hızlı bir donanım geliştiriyor.

Günümüzde artık birçok konuda Yapay Zeka’nın çalışmasını ister hale gelmeye başladık. Örneğin Sanal asistan’ın en fazla birkaç saniye içinde karar vermesi ve gerekli işlemi yapması, Kamera açısında giren davetsiz misafirlerin tespit edilmesi ve uyarı göndermesi, Hastahane raporlarında doktorların fark edemedikleri yada gözden kaçırdıkları tespitlerin yapılması gibi bir çok örnek verilebilir.

Birçok büyük marka gibi Microsoft’da bu konun ne kadar çok önemli olduğunun farkında olduğunu Gerçek zamanlı çalışan Yapay Zeka vaat eden donanım hızlandırma platformu olan Project Brainwave‘yi tanıtarak göstermiş oldu.

Intel‘in yeni Stratix 10 programlanabilir geçit dizisi (FPGA) yongası sayesinde, 1 milisaniye dakikadan daha az gecikme ile karmaşık görevleri dahi alındıklarından kısa bir sürede halledebilecek.

Microsoft, Project Brainwave’i kendi bulut servisleri ile kullanıma sunmayı planlıyor.

Her ne kadar bu şirketler yapay Zeka konusunda konusun da rakiplerine oranla geç harekete geçmiş olsalar da Microsoft bu konuda gerek Google‘a gerekse Facebook‘a pastanın tamamını bırakmak istemediği de açık gözüküyor.