microsoft edge android 1507874577666 1

Microsoft Edge, Android’de 1 milyondan fazla indirildi!

Yaklaşık bir hafta kadar önce beta sürecinin sonlandığını duyuran Microsoft Edge, Android’de 1 milyondan daha fazla indirildi. Uygulamanın özellikleri, görünüşe göre kullanıcılar tarafından oldukça beğenildi.

Bundan yaklaşık bir hafta kadar önce Microsoft Edge’in beta sürecenin sonlandığını ve resmi olarak uygulama mağazalarındaki yerini aldığını sizlerle paylaşmıştık. Uygulama, diğer cihazlardaki Microsoft Edge hesaplarıyla senkronize edilebiliyor ve cihazlar arasında hesap bilgilerinin, kayıtlı sayfaların paylaşılmasına olanak sunuyor. Bu gibi özelliklerinden ötürü uygulama, beta sürecinin tamamlanmasından hemen sonra Android’de 1 milyondan fazla indirildi. Bu indirilme sayısıyla birlikte Edge, bazı ülkelerde Google Play Store’un ücretsiz haberleşme uygulamaları kategorisinde 3. sıraya kadar yükselmeyi başarmış.

ProjectE panel 1

Microsoft Edge iOS’de çok daha geride

Uygulama Android ile aynı zamanda iOS için de kullanıma sunuldu ancak iOS kullanıcıları görünüşe göre Edge’i kullanmayı tercih etmiyor. Uygulama ilk gününde yalnızca 10.000 indirilme sayısına ulaşabildi. 1 miyonu aşan Android’e kıyasla bu sayı oldukça az.