Macbook’a Nasıl Format Atılır?

Bu yazımızda “Macbook’a nasıl format atılır” sorusunu sizler için ele aldık ve en basit şekilde işlemin yapılışından bahsettik.


Basit kullanım şekli ve sade tasarımı sayesinde, Macbook’a format atma işlemi birçok kişi için diğer bilgisayarlara göre daha basittir. Eğer herhangi bir nedenden ötürü bilgisayarınızın tüm depolama alanını boşaltmak istiyorsanız, bunu yapmak için yalnızca birkaç adımı harfi harfine izlemeniz yeterli olacaktır.

*Bu işleme başlamadan önce silinmesini istemediğiniz dosyaları farklı bir depolama cihazına aktardığınızdan da emin olun.*

1. Adım

İlk olarak bilgisayarınızı kapatmanız gerekli. Ardından yeniden başlatın ve yeniden başladığı sırada CMD + R tuşlarına basılı tutun.

2. Adım

İlk adımı tamamladıktan sonra, aşağıdan da görebileceğiniz pencere karşınıza çıkacak. Bu pencerede “Reinstall OS X”i seçerseniz yalnızca işletim sisteminiz yeniden kurulur. Öte yandan “Disk Utility”yi seçerek hem depolama alanındaki dosyaları silebilir, hem de işletim sistemini yeniden kurabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızın tamamen temizlenmesini istiyorsanız Disk Utility’yi seçmenizde fayda var.

Macbook'a nasıl format atılır

3. Adım

Şimdi silme işleminin gerçekleşeceği adımdayız. Burada yapmanız gereken tek şey temizleyeceğiniz depolama cihazını sol üst kısımdan seçmek ve sağ altta yer alan “Erase” seçeneğine tıklamak. Temizleme işlemi yalnızca birkaç saniye sürüyor ancak kullanılan disk alana göre sürede değişiklikler olabiliyor.

Macbook'a nasıl format atılır

4. Adım

Dördüncü ve son adımda da depolama cihazıyla birlikte silinen OS X’i, yani işletim sistemini yeniden yüklüyoruz. Depolama cihazı tamamen temizlendikten sonra aşağıdan görebileceğiniz ekran karşımıza çıkıyor. Bu seçeneklerden “Reinstall OS X”i seçiyoruz ve böylelikle format atma işlemimiz tamamlanmış oluyor. İşletim sisteminin yeniden yüklenmesi birkaç saat kadar sürebiliyor, bundan dolayı zaman geçireceğiniz bir şey bulmanızı tavsiye ederiz.