LG V30 1

LG, Yapay Zeka ile Yeni V30S ThinQ’yu Tanıttı

LG, Bugün başlayan MWC fuarında yapay zeka ve yeni telefonu V30S ThinQ’yu cebinden çıkardı!

LG, CES’de tanıtmış olduğu V30’u geliştirerek, V30S ThinQ adlı ile yeniden sundu. LG‘nin yapay zekasının adı olan ThinQ, görünüşe göre bundan sonra LG’nin akıllı telefonlarında görmeye alışacağımız bir standart olacak.

ThinQ, Huawei‘nin Mate 10 serisinde gördüğümüz obje tanıma konusuna odaklanılmış durumda ve kameranın odaklandığı alanda nesneler portre, yemek, hayvanlar, manzara, şehir, çiçekler, gün doğumu ve gün batımı olarak telefon tarafından tanımlanabiliyor.

Yeni kamerasında yapay zeka için EyeEm‘den faydalanan LG, yapay zeka platformunu cihaz üzerinde çalıştırıyor. Dolayısı ile bulut veri tabanından bir veri çekilmediği ifade edilen yapay zeka’nın kullanıldıkça yeteneklerini arttırabildiği ifade ediliyor.

V30S ThinQ‘da. Yer alan bir diğer özellik ise Bright Mode. Bu özellik sayesinde karanlık ortamlarda yapay zeka yardımı ile iki kat daha aydınlık görüntüler alınabilecek. Ayrıca QLens özelliği sayesinde ise kamera ile görüntüsünü aldığınız nesneleri internet ortamında benzerini aratabileceksiniz.

Android Authority’nin İnceleme Videosunu Aşağıdan izleyebilirsiniz.

Ayrıca uzaktan sesiniz ile de kontrol edebileceğiniz V30S ThinQ, Voice AI ve Google Assistant özelliği de bulunuyor.

6GB RAM ile sunulacak olan LG’nin yeni V30S ve V30S+’ı Snapdragon 835 çipseti, 6-inç 2,880 x 1,440 OLED FullVision ekrana sahip olacak. İki cihazın farkı ise dahili hafızasında V30S 128GB, V30S+ ise 256GB depolama alanına sahip olacak.