telefon zombileri özel yol

İşte karşınızda ‘telefon bağımlılarına’ özel yol!

Çin’in bir şehrinde, kafasını telefonundan kaldırmayan “telefon zombileri” için yürüme yolunda özel bir alan oluşturuldu.


Yolda yürüdüğü sırada bile kafasını akıllı telefonundan kaldırmayı reddeden kişileri hepimiz görmüşüzdür. Kalabalık bir nüfustan ötürü şehirlerindeki düzeni kontrol altında tutmakta zorlanan Çin, yolu kullanan kişileri de engelleyen bu sorun için ilginç bir çözüm üretti.

Ülkenin kuzeyinde bulunan Xi’deki Yanta Yolu’nda telefonuna bakarak yürümeyi tercih eden kişiler için özel bir  alan oluşturuldu. Kırmızı, yeşil ve mavi renkleriyle telefonuna baktığı sırada bile yayaların görebileceği şekilde düzenlenmiş olan yol, yaklaşık 80 cm kalınlığında ve 100 metre uzunluğunda. Yerel basında yer alan haberlerde yolun “telefon zombileri” olarak adlandırılan kişiler için üretildiğinin belirtilmesi dikkat çekti.

telefon zombileri özel yol

Böylesine bir yolun önemsiz olduğunu düşünebilirsiniz, ancak bu yol dünyadaki ilk örneklerinden birisi. Telefon kullanımının arttığı şu zamanlarda bu çeşit yolların yaygınlaşacağı ve hatta her şehirde, aynı bisiklet yolunun bulunması gerektiği gibi, telefon zombilerine özel yolların da bulunacağı düşünülüyor.

Kaynak