iPhone’da Silinen Fotoğraflar Nasıl Geri Getirilir?

Şayet bir iPhone sahibi iseniz silinen fotoğraflarınızı geri almak için birden fazla alternatifiniz var demektir. Bunlardan istediğinizi seçerek, fatoğraflarınızı geri alabilirsiniz.


iPhone’da Silinen Fotoğrafları Geri Alma Yöntemleri

Her iki işletim sistemine sahip cihazlarda data’ları geri getirmenin en iyi yolu sürekli olarak yedekleme yapmaktır. iPhone için ICloud veya ITunes yolu sayesinde cihazınıza verileri geri getirebilirsiniz. Bu yöntem telefonunuzun hasar görmesi, kırılması, kaybolması, çalınması gibi durumlarda oldukça işe yarayacağını unutmamak gerek.

Son Silinenler Klasörü (Recently Deleted)

Oldukça etkili bir yöntem olan son silinenler klasörü özelliğin iOS 8 ile birlikte kullanıma sunulmuş durumda. Bu klasör sayesinde son 30 gün içinde silinen dosyalarınızı bulabilir ve istediğiniz resimleri Camera Roll (Film Rulosu) içerisine ya da istediğiniz herhangi bir klasöre taşıyabilirsiniz.

Özellikle belirtelim ki Recently Deleted sadece sizin sildiğiniz fotoğrafları sadece 30 gün için barındırıyor. Farklı bir neden ile kalıcı olarak silinen veriler bu klasörde görünmeyecektir. Ayrıca sildiğiniz ve bir daha görmek istemediğiniz bir resim varsa, bu klasörden de silmeyi unutmayın..

Recently Deleted’e ulaşmak için yapmanız gereken ise Photos (Fotoğraflar) uygulamasını açın ve Recently Deleted’e kadar menüyü aşağı kaydırarak ilerleyin. Ardından fotoğrafları seçin ve Tap on Recover (Kurtar) seçeneğine dokunun.