5798762521236 980x620 1

iPhone X’in Face ID’si maskeyle kandırıldı

Bir siber güvenlik şirketi, üretimi yaklaşık 150 doları bulan maskeyle iPhone X’in Face ID’sini yanıltmayı başardıklarını duyurdu. 

Vietnam’da bulunan Bkav isimli siber güvenlik şirketi, Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone X’in Face ID’sini aşabilecek bir maske ürettiklerini duyurdu. 3D yazıcı, biraz makyaj ve birkaç görselin bir araya getirilmesiyle oluşturulan maske, aşağıdaki videodan da görebileceğini gibi sorunsuz bir şekilde akıllı telefonun kilidini açabiliyor.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=61&v=i4YQRLQVixM

Şirket 5 Kasım tarihinde iPhone X’i satın aldıklarını ve o günden beri maske üzerinde çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı. Yani bir hafta kadar sürede bu maskenin üretimi mümkün. Yaklaşık 150 dolarlık malzemeyle üretilen maskenin yüz hatlarını oluşturmak için 3D yazıcıdan faydalanılmış ve burun bölgesi silikondan üretilmiş. Videodaki kişinin, yani iPhone X sahibinin göz ve ağız kısmını taklit etmek için ise renkli görseller kullanılmış.

“Face ID kullanımı güvenli olmayabilir”

Bkav bu çeşit maskelerin üretiminin zahmetli olabileceğini ve uzun sürebileceğini, ancak ülke liderlerinin veya önemli iş insanlarının akıllı telefonuna ulaşılması durumunda Face ID’nin maskelerden ötürü yeterli olmayacağını paylaştı.

Apple bundan birkaç hafta önce Face ID’nin yapay sinir ağına sahip olduğunu, sinir ağı sayesinde fotoğraflar ve maskeler tarafından kandırılamayacağını duyurmuştu. Wall Street Journal de bu iddiayı denemek için silikon maske üretmiş ve Face ID’nin aşılamadığını göstermişti. Ancak görünüşe göre Face ID’yi kandırmak gerçekten de mümkünmüş.