iphone mesaj sorunu 1

iPhone Akıllı Telefonlarında Yeni Bir Tehlike Ortaya Çıktı

Dünyanın en çok kullanılan akıllı telefon modellerinden biri olan iPhone akıllı telefonları bu kadar popüler olduğu için hackerlarında ilk hedefinde olan seriler olarak gösteriliyor. Yaşanan son örnekte bir kez daha bu durumu kanıtlamış oldu. Uzun süre sonra iPhone akıllı telefonlarda yeniden sahte mesaj haberleri gelmeye başladı.

Akıllı telefonlarda güvenliğin nasıl sağlanacağı konusu en çok merak edilen uzun süre gündem olan konulardan bir tanesi. Yayınlanan ilk akıllı telefondan bu yana güvenliği arttırmak için hemen her seriye yeni özellikler eklenmiş olsa da hala hemen hemen tüm akıllı telefonlarda ufak tefek açıkları kapatmak mümkün değil. Akıllı telefonların sistemlerinde sürekli olarak ortaya çıkan açıklar haliyle kullanıcı verilerinin de tehlikeye girmesine neden oluyor.

Fakat aslında akıllı telefon güvenliğini sadece telefonların içerisinde yer alan açıklarla ele almamak gerekiyor. Bunun dışında telefonda hiçbir güvenlik açığı bulunmasa bile kullanıcının kandırılması ya da farkında olmadan yaptığı hatalarda da benzer durumlar yaşanabiliyor. Bu şekilde kullanıcıları kandırmaya yönelik yapılan casus yazılımlardan sonuncusu da iPhone akıllı telefonlarında ortaya çıktı. Apple’ın akıllı telefonlarında ortaya çıkan sahte mesaj sorunu daha şimdiden birçok kullanıcının başını derde sokmuş durumda. Peki hackerlar bu sistemde kullanıcıları nasıl kandırıyorlar? Kullanıcıların neler yapması gerek?

iPhone Sahte Mesajlara Dikkat Etmek Gerekiyor

Yeni casus yazılım için kullanıldığı belirtilen sistem aslında daha önce birçok kez duyduğumuz bir yöntem olarak öne çıkıyor. Daha önce birçok kez gündeme gelen sahte mesaj olayları bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Kullanıcılardan gelen bilgilere göre yeni tehditte akıllı telefonlara Apple’dan geldiği belirtilen bir SMS geliyor. Doğrudan Apple tarafından geldiği belirtilen SMS içerisinde ise kullanıcıların Apple ID bilgilerinin tehlikede olduğu için bilgi doğrulaması yapmaları istendiği belirtiliyor.

iphone mesaj sorunu

Bunun için mesajın içerisine bir yönlendirme linkinin konulduğu bilgisi veriliyor. Kullanıcıların bu linke tıklamaları durumunda ise doğrudan kullanıcıların Apple ID görünümünde fakat sahte bir sayfaya yönlendirildikleri belirtiliyor. Kullanıcıların sahte sayfalarda ise Apple ID bilgileriyle giriş yapmaları isteniyor. Aslında sahte bir sayfa olması nedeniyle kullanıcının bilgileri de çalınmış oluyor. Yaşanan olumsuzluk durumunda Apple ID şifreleri ve kullanıcı adı hackerların eline geçiyor.

Apple Uyarılarına Devam Ediyor

iPhone sahte mesajları için aslında uzun süredir Apple kullanıcılarını uyarıyor. Tekrar gündeme gelen konu içinde yine firmanın kullanıcıları uyardığı belirtiliyor. Özellikle içerisinde sahte linklerin bulunduğu mesajların kesinlikle Apple servislerinden gönderilmediğini belirtelim.

Apple hiçbir zaman için kullanıcılarına kısaltılmış linklerle gönderim yapmıyor. Marka tarafından da bu yönde sürekli açıklamalar geliyor. Kullanıcıların iPhone akıllı telefonlarına gelen sahte mesajlara karşı dikkatli olmalarının gerektiğinden bir kez daha hatırlatalım.