iOS 12 Yorumlar 1

iOS 12 İçin Özellikler Ve İpuçları

Apple’ın iPhone ve iPad işletim sisteminin en son sürümü olan iOS 12 piyasaya sürüldü. Senior Tech Club’da genel olarak iOS güncellemeleri seviliyor, çünkü yeni yazılım genellikle yeni özellikler, iyileştirmeler ve düzeltmeler getiriyor. Bu, iOS 12 için de geçerlidir. Bu Senior Tech Nugget’ın amacı, yaşlılar için iOS 12 için en iyi yeni özellikleri ve ipuçlarını özetlemektir.

Kontrol Merkezi

iOS 12 ile Kontrol Merkezi, iOS11’de gördüklerimize çok benziyor. Ancak, bazı cihazların Denetim Merkezine erişimi değişti. Örneğin, artık ana sayfa düğmesine veya iPad’lere sahip olmayan cihazlar, Kontrol Merkezini almak için ekranın sağ üst kısmından aşağı kaydırmanızı gerektirir.

Yeni Özel Fonksiyonlar

QR Kodunu Tara ve Sesli Notlar dahil seçeneklere eklenen bazı yeni özel işlevler de vardır. Ayarlar uygulamasını başlatarak bunları Kontrol Merkezine ekleyin. Eklenebilecek ek simgeleri görüntülemek için Kontrol Merkezi, Kontrolleri Özelleştir öğesine dokunun.

iOS 12 Özellik

Yazma – Touchpad

iOS 12 ile imleci hareket ettirmek için klavyeyi trackpad olarak kullanabilirsiniz. Klavyeyi basılı tuttuğunuzda harfler kaybolur ve klavye bir trackpad’e dönüşür. İmleci konumlandırmak için parmağınızı klavye bölgesinde yukarı, aşağı, sola ve sağa hareket ettirin. İmleç konumlandırıldıktan sonra mevcut metni düzenleyebilirsiniz.

İPhone 6 ve önceki modellerde, hareket tuşunu almak için boşluk çubuğuna basmanız ve basılı tutmanız gerekir.

İPhone 6S ve daha yenisinde, hareket tuşunu bulmak için klavyede herhangi bir yere basıp basılı tutabilirsiniz.

Gruplu Bildirimler

Kilit ekranınızı sürekli dolduran sosyal medya, Haberler ve diğer uygulamalardan bir bildirim akışı alıyor musunuz? iOS 12 ile bildirimler, incelenmesini ve yönetilmesini kolaylaştıracak kaynaklara ayrılmıştır.

Bildirimler Merkezine erişmek için ana ekranınızdan ekranın üstünden aşağı doğru kaydırın.

Bildirimler gruplarında:

  • Yönetmek ve temizlemek için sola kaydırın
  • Grubu açmak için sağa kaydırın.