ios 12 ozellikleri 1

iOS 12 İçin 3 iPhone Güvenlik İpuçları

Her yıl, saat gibi, Apple da mevcut tüm iPhone’lar için yeni bir telefon ve yeni bir iOS yayınlar. Bu yıl iOS 12’yi memnuniyetle karşıladık. iPhone kullanıcıları için büyük heyecan verici bir dönem. Yeni işletim sistemleri yeni özellikler, gizlilikler, uygulamalar ve daha fazlası anlamına geliyor.

Tüm bu yeniliklerle birlikte, bu yeni özelliklerin güvenlik ve gizliliğinize yardımcı olabileceğini veya engelleyebileceğini unutmayın. Yeni iOS’a göz attık ve cihazınızı, verilerinizi ve parola kullanımınızı güvence altına almak için bazı ipuçları ve püf noktaları derledik.

iOS 12

USB Sınırlı Modu’nu Aç

USB Sınırlı Modu, iOS’ta henüz bilmediğiniz yeni bir özelliktir. Bu güvenlik özelliği, cihaza takılan USB aksesuarlarının bir iPhone, iPad veya iPod ile veri bağlantısı kurmasını önler. Bu, bir aygıta kötü amaçlı yazılım yüklenebileceği veya USB şarj bağlantı noktası aracılığıyla bilgilerin çalınabildiği şeyin engellenmesine yardımcı olur.

USB Sınırlı Modu nasıl açılır:

Ayarlar> Dokunma Kimliği ve Şifre> şifrenizi girin. Aşağı kaydırın ve “Kilit ekranında USB Aksesuarlarına izin verilmiyor” ayarının kapalı olduğundan emin olun. (Bir iPhone X’te, bunun yerine Yüz Kimliği ayarlarınızı kontrol edin.)

Otomatik iOS Güncellemelerinin Açık Olduğundan Emin Olun

Uygulamaları ve işletim sistemlerini güncellemek, cihazınızın güvenliği için çok önemlidir. Şık yeni güncellemeler eklemekle kalmaz, aynı zamanda yazılım güvenlik açığı denilen şeyi de ele alırlar. Bir yazılım güvenlik açığı, bir işletim sisteminde veya yazılım programında bir güvenlik açığı zayıflıktır.

Bilgisayar korsanları bu zayıf yönlerden belirli bir güvenlik açığını hedeflemek için kod yazarak yararlanabilir. Bu istismarlar bilgisayarınıza bir web sitesi görüntülemek, tehlikeye atılmış bir mesaj açmak veya virüslü medya oynatmaktan başka bir şey yapmadan bilgisayarınıza bulaşabilir.

Otomatik güncellemelerin açık olup olmadığı nasıl kontrol edilir:

Ayarlar> Genel> Yazılım Güncelleme seçeneğini seçin ve otomatik güncellemeleri açın.

İPhone’umu Bul’u Etkinleştir

İPhone’umu bul Apple’ın yerleşik izleme yazılımıdır. Kaybolan veya çalınan bir telefonu bulmak için GPS kullanır. Bir telefon bulmaya yardımcı olmasının yanı sıra, başkalarının iPhone’unuzu kullanmasını engelleyecek Etkinleştirme Kilidi gibi başka yerleşik güvenlik özelliklerine de sahiptir. Erişim kazanmak için, kullanıcının Apple kimliğini ve şifresini gerektirir. Bu bilgiler olmadan, birisi iPhone’umu Bul özelliğini kapatamaz, cihazınızı silemez veya cihazınızı yeniden etkinleştirip kullanamaz.

İPhone’umu Bul özelliği nasıl etkinleştirilir:

Ayarlar> Kullanıcı Adı> iCloud. En altına gidin ve iPhone’umu Bul’a dokunun. İPhone’umu Bul ve Son Konumu Gönder’i açmak için kaydırın. Oturum açmanız istenirse, Apple Kimliğinizi girin.