Instagram dogrudan mesajlasma icin bagimsiz bir uygulamayi test ediyor
Facebook Inc.'s Instagram logo is displayed on the Instagram application on an Apple Inc. iPhone in this arranged photograph taken in Washington, D.C., U.S., on Friday, June 17, 2016. In a bid to give its users an incentive to create more content for the photo and video-sharing site, Facebook's Instagram is considering sharing revenue generated from news, sports, celebrities and other content said Carolyn Everson, vice president for global marketing solutions at Facebook. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Instagram’da Gönderiler Zamanlanabilecek!

Sosyal medya yöneticilerinin bir sıkıntısı da gönderilerini belirli bir zamanda paylaşmak için o zamanı beklemekti. Instagram’da bu zamanlama işini yapabilecek çeşitli uygulamalar ile sağlanabiliyordu. Sosyal medya yöneticilerinin Instagram’da olmasını istediği bu özellik; işletme hesaplarının kullanımına şu şekilde sunuldu.

Getirilen yeni destek Instagram‘ın API’sine eklenmesi ile sağlanıyor. Bu API’nin tüm Facebook‘un Pazarlama Ortakları ve Instagram Ortakları tarafından kullanılabileceği söyleniyor.

Bu güncelleme şu an için sadece büyük kurumlar tarafından kullanılabilecek. ilerleyen günlerde ise küçük işletmeler için de kullanıma açılması bekleniyor.
Bugün tanıtımı gerçekleşen değişiklik, eski Instagram API Platformunu 31 Temmuz 2018’den başlayarak önümüzdeki iki yıl içinde kullanımdan kaldırılacak.

Ayrıca daha büyük bir değişikliğin parçası olarak tanıtılan Instagram’ın API platformu, Eski API‘nin yerine yeni Instagram Graph API, Instagram’daki iş performansıyla ilgili metrikleri ve analizleri analiz edebilme, yorumları orta seviyeye çekme ve işe ilişkin ek bilgilere erişme ve bunlara yanıt ekleme olanağı da içeriyor.

İşletmeye ait profil bilgileri ve medyayı da görüntüleme olanağı sunacağı belirtiliyor.