Instagram

Instagram kullanıcıları yakında kişisel verilerini indirebilecek

Instagram, Facebook’ta bulunan kişisel veri indirme özelliğini kendi kullanıcıları için de kullanıma sunacağını duyurdu. Bu özellik sayesinde kullanıcılarına platform ile paylaştıkları bilgilerden haberi olacak.

Facebook’un kullanıcı gizliliği konusunda sorunlar yaşamasının ardından kullanıcı gizliliğini sağlamak adına çalışmalar başlatan Instagram, geçtiğimiz günlerde üçüncü parti uygulamaların platforma ait API’dan veri elde hakkını büyük miktarda düşürmüştü. Şimdi de, Facebook’ta ki özelliğe benzer şekilde kullanıcılara kendi bilgilerini bir arşiv olarak indirebilme hakkı tanıyacağını duyurdu.

Bu özellik Avrupa Birliği’nin oluşturduğu Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR) ile platformun uyumlu olabilmesi adına atılmış bir adım. Kullanıcılar bu sayede platform ile hangi verileri paylaştıklarını kontrol edebilecek ve gerekli durumlarda veri paylaşımını sınırlayabilecek.

Instagram

Özelliğin tam olarak ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor ancak kullanıma sunulmasıyla birlikte kullanıcılar tüm paylaştığı videoları, fotoğrafları ve gönderdiği mesajları indirebilecek.