Instagram arama gecmisi silme 1 1

Instagram Arama Geçmişi Nasıl Temizlenir?

Instagram, bir fotoğraf paylaşım sosyal medya uygulaması – tüm fotoğraf türlerini görebileceğiniz bir yer. Ekim 2010’da piyasaya sürüldüğünden beri, uygulama hem özellikler açısından hem de kullanıcı tabanı açısından, özellikle son birkaç yılda sıçramalar ve sınırlarla büyüdü. Instagram üzerinde o kadar çok içerik var ki Keşfet sekmesiyle sınırsızca ilerlemeye devam edersiniz – sevdiğiniz gönderilere ve takip ettiğiniz hesaplara göre size içerik gösteren bir yer.

Keşfet sekmesinden, ilgilendiğiniz markaları, kişileri, etiketleri ve yerleri de arayabilirsiniz. Ancak, bir şeyi aramayı bitirdikten ve bu sekmeyi tekrar ziyaret ettikten sonra, son aramalarınız açılır. Herhangi bir nedenden ötürü eski aramalarınızla birlikte sunulmak istemiyorsanız, bu bazen rahatsız edici olabilir. Instagram arama geçmişini temizlemek mümkündür, böylece aramalarınız başka bir şey ararken tekrar görünmeye devam etmez. Instagram arama geçmişini nasıl temizleyeceğinizi bilmiyor musunuz? Nasıl yapıldığını gösterdiğimiz gibi okumaya devam edin.

Instagram arama geçmişi nasıl silinir

Instagram Arama Geçmişini Silmek

  • Instagram uygulamasını açın ve ekranın sağ alt köşesinde gösterilen profil resminize dokunun. Bu sizi Instagram profiline götürecek. Burada, ekranın sağ üst köşesinde bulunan ‘üç nokta menü‘ düğmesine dokunun.
  • Bu sizi Seçenekler menüsüne götürecektir. Burada, aşağıya doğru kaydırın ve Arama Geçmişini Temizle ‘seçeneğine dokunun ve ardından‘ Evet, eminim tap öğesine tıklayarak hesabınızın Instagram arama geçmişini temizleyin.

Instagram arama geçmişini bu şekilde temizlediniz. Ancak, Instagram’da birden fazla hesaba giriş yaptıysanız, arama geçmişinin yalnızca etkin hesap için silineceğini unutmayın. Giriş yaptığınız tüm hesapların Instagram arama geçmişini temizlemek istiyorsanız, bu hesaplara geçmeniz ve bunların tümü için ayrı ayrı Instagram arama geçmişini temizlemek gerekmektedir.