2eefd4b8465ba9b344f792cd154b48240fde7baa 1
Headphones are seen in front of a logo of online music streaming service Spotify in this illustration picture taken in Strasbourg, February 18, 2014. Spotify is recruiting a U.S. financial reporting specialist, adding to speculation that the Swedish start-up is preparing for a share listing, which one banker said could value the firm at as much as $8 billion. REUTERS/Christian Hartmann (FRANCE - Tags: BUSINESS ENTERTAINMENT LOGO) - RTX1914U

İki Milyon Kişi Kaçak Spotify Kullanıyor!

Ülkemizde de oldukça popüler olan ve dünyanın’da en çok tercih edilen müzik uygulamalarından biri olan Spotify’ı ücret ödemeden Premium haklara sahip olanların sayısı düşünülenden daha fazla olduğu ortaya çıktı.

2017 verilerilerine göre 157 milyon aktif kullanıcısı bulunan spotify’da 86 milyon ücretsiz, yani reklamlı versiyondan yararlanıyor.

Şirkete yakın kaynakların belirttiğine göre 2 milyon kişi, Spotify uygulamasını tam sürüm olarak kullanmasına rağmen bir ödeme gerçekleştirmiyor. Ayrıca bu kişiler reklama da mağruz kalmadığından şirketi ayrıca bir zarara uğratıyor.

Premium üyelerinden özür dileyen şirket, 2 milyon kullanıcının oluşturduğu mali farkın kısa bir sürede kapatabileceğini düşünürken; kaçak kullanıcıları engellemek için önümüzdeki günlerde büyük bir güncelleme yapacak.