5c1224d9c03c0e15acfcc667 1

Huawei’den Sert Açıklama; Duyduğunuz Her Şeye İnanmayın!

Huawei, ABD yönetiminin yoğun baskısı altında bulunmasından kaynaklı olarak gazeteye ilan verdi. Vermiş olduğu ilanda ‘Duyduğunuz her şeye inanmayın’ ifadelerine kullandı.

ABD ile Çin arasında olan ticaret savaşı en çok da Huawei ve Apple’ı etkiledi. ABD tarafından casuslukla suçlanan ve CLA, FBI gibi istihbarat servislerini kullanmayın dediği firma, adını kirletmemek amacıyla Wall Street Journal gazetesine ilan verdi.

640x360 019fe1ca 0923 47b3 9ee8 49ab026cfef8

Huawei yöneticisi olan Catherine Chen, ABD basınında olan ilanda şu ifadelere yer verdi; “Hükümetiniz tarafından yaratılan yanlış anlaşılmaları gidermek için gelin ve bizi ziyaret edin. Birbirimizi daha iyi anlayabileceğimiz noktaya geleceğimiz umuduyla size yazıyorum. Son yıllarda ABD hükümeti bizimle ilgili bazı yanlış anlaşılmalar yarattı. Biz sizin dikkatinizi gerçeklere çekmek istiyoruz”

Catherine Chen sözlerine şu şekilde devam etti; “Huawei adına ABD medyasına mensup sizleri kampüsümüzü ziyaret etmeye ve çalışanlarımızla tanışmaya davet ediyorum. Umuyorum ki gördüklerinizi ve duyduklarınızı okuyucularınıza aktarırsınız. Kapılarımızın her zaman açık olduğuna dair mesajımızı iletirsiniz. Duyduğunuz her şeye inanmayın. ABD kamuoyunun bizi daha yakından tanımasını istiyoruz, aynı şekilde biz de sizi. Sizinle tanışmayı dört gözle bekliyoruz.”